De ce l-a eliberat din funcţie Klaus Iohannis pe George Scutaru

Primul consilier al lui Klaus Iohannis care a părăsit săptămâna trecută Palatul Cotroceni ar fi fost denunţat la DNA, potrivit stiripesurse.ro. George Scutaru ar fi fost turnat din cauza unor bani negri folositi in campania electorala din 2008, pe vremea cand era liderul PNL Buzau. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2015, 18:30
De ce l-a eliberat din funcţie Klaus Iohannis pe George Scutaru

Potrivit sursei citate, George Scutaru este implicat în două dosare penale și de aceea a fost demis de președintele Klaus Iohannis.

În primul dosar, George Scutaru ar fi fost turnat de președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent arestat. Bîgiu le-a recunoscut procurorilor că o parte din cei 250.000 de euro, destinați mitei pentru fostul ministru de Interne, Cristian David, au ajuns și la Buzău. Acești bani au fost folosiți în campania electorală din 2008. La vremea respectivă, liderul PNL Buzău era chiar George Scutaru.

Al doilea dosar în care apare numele lui George Scutaru este „Dosarul ASF”, în care Dan Radu Ruşanu este acuzat de către procurorii anticorupţie că a promovat, alături de Daniel Chiţoiu, o ordonanţă de urgenţă prin care doreau să schimbe criteriile de numire a membrilor Consiliului ASF astfel încât să-l elimine pe vicepreşedintele ASF, Daniel Tudor, din acest organism.

MOTREANU DAN: Noutăţi?

TUDOR GEORGE DANIEL: Mă…da. Diverse. Nu treci pân’ la noi?

M.D.: Ă, mai sunteţi?

T.G.D: Da, da, da. Io am plecat puţin în oraş dar mă-ntorc imediat.

M.D.: Bine, hai. 

T.G.D: E George(n.r. George Scutaru) şi cu Bîgiu (n.r. Cristinel Bîgiu) acolo.

M.D.: Da? Bine.
Sursa: rechizitoriu DNA, citat de România TV

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui Adrian-George Scutaru şi înlocuirea lui cu Ion Oprişor, care deţinea funcţia de consilier de stat la Secretariatul CSAT.

Jurnalistul Ion Cristoiu se întreabă dacă nu cumva „s-a descoperit ceva nasol în trecutul lui George Scutaru cu prilejul verificărilor pentru numirea ca director la SIE”.