De ce ne apar pungile sub ochi?

Apariţia pungilor sub ochi este un fenomen destul de comun, dar cum se explică şi care sunt cauzele apariţiei acestor manifestări inestetice?

RomaniaTV.net
31 ian. 2016, 12:03
De ce ne apar pungile sub ochi?

Această manifestare a oboselii permanente şi a condiţiei de somnolenţă pe care o conferă pungile sub ochi şi cearcănele pot avea o mulţime de cauze. Noi toţi avem celule adipoase deasupra, sub şi în jurul ochilor, cu timpul, însă, ţesutul orbital îşi pierde din elasticitate şi permite celulelor adipoase să se lase în jos. Iar nuanţa mai întunecată a cearcănelor se datorează vaselor sanguine din jurul ochilor care ies la suprafaţă, scrie descopera.ro.

Pungile de sub ochi pot fi transmise şi prin ereditate, iar pe lângă asta, orice fel de lichid poate face cearcănele mai pronunţate, acestea fiind mai vizibile dimineaţa.

Remedii pentru a scăpa de cearcăne sunt diverse. Acestea pot fi ascunse sub machiaj sau pot fi soluţionate de medicul plastician prin injectare de botox sau prin intervenţie chirugicală numită blefaroplastie. Există şi remedii naturiste: aplicarea pliculeţelor reci de ceai sau a feliilor de castraveţi, fiindcă frigul va restrânge vasele sanguine. O altă şi cea mai recomandată metodă este somnul de minim 8 ore pe noapte şi modul de viaţa sănătos.