De ce nu ar trebui să-ţi cauţi NICIODATĂ partenerul pe Google

Era digitala ne-a determinat sa apelam la motorul de cautare Google pentru aproape orice: de la gasirea unei adrese la identificare unei posibile boli in baza simptomelor si chiar la verificarea pretendentilor cu care am inceput sa iesim in oras si pe care ii luam in considerare ca eventuali parteneri.  

08 feb. 2014, 10:23
De ce nu ar trebui să-ţi cauţi NICIODATĂ partenerul pe Google

Este, intr-adevar, bine sa fii precauta atunci cand cunosti un om nou, dar pana unde merge precautia? Multe femei au inceput sa-si caute pretendentii pe care ii iau in considerare ca viitori parteneri pe Google, potrivit unei analize efectuate de match.com la care au participat peste 5.400 de celibatare.

Facebook, Twitter sau LinkedIn sunt doar cateva retele sociale, mai mult sau mai putin profesionale, folosite pentru a afla mai multe despre cel care ne-a trezit interesul.

“Il caut pe Google pe cel care mi-a picat cu tronc”, marturiseste Gina, in varsta de 28 de ani, motivand faptul ca astfel isi da seama mult mai bine ce preferinte are si chiar ce stil de viata duce. 

Jessica Bennett, in varsta de 31 de ani, este editor executiv la Tumblr si atrage atentia ca o femeie poate chiar sa sara peste primele intalniri cu barbatul care-i place, doar dand cateva click-uri pe pozele lui de pe Facebook. “Te poti duce direct pe Google pentru a stabili daca este sau nu compatibila cu barbatul cu care urmezi sa te intalnesti. Poti afla unde a studiat, unde a lucrat si poti chiar sa-i evaluezi si fostele relatii, daca acesta si le-a postat pe profil”, explica Jessica Bennett.

Dar timpul pe care il petreci analizand omul in mediul online iti poate dezvolta o perceptie reala asupra lui, asupra felului in care este el in viata reala sau, dimpotriva, altereaza adevarul despre el?

Amy Van Doran, consilier relational la New York, avertizeaza ca se intampla adesea ca cei care-si cauta potentialii parteneri pe google sa capete informatii care ofera o viziune distorsionata asupra respectivului pretendent. 

“Prea multa informatie din prima este in detrimentul tau. Te face sa te indragostesti mai greu, pentru ca – indiferent cate afli – mereu vor aparea intrebari noi in mintea ta. Mai mult de atat, se poate intampla sa nu-i poti pune intrebarile respective tipului cu care iesi, pentru ca trebuie sa justifici si cum ai aflat contextul si s-ar putea sa pari maniaca inca de la a treia intalnire. Totodata, primind, pana una alta, doar franturi de informatii, este dificil sa le pui cap la cap si sa ai o imagine reala asupra barbatului care, in prima instanta, ti-a placut”, explica Amy Van Doran. 

Pe de alta parte, unii experti sustin ca a cauta pe Google informatii despre tipul care ti-a dat intalnire te poate ajuta sa eviti situatia incomoda in care trebuie sa refuzi si a doua intrevedere, dupa doua-trei ore plictisitoare petrecute cu acesta. “Tehnologia ne ajuta sa eliminam persoanele care, din start, suntem siguri ca nu ni s-ar potrivit ca parteneri”, explica Nicole B. Ellison, profesor de tehnologia informatiei la Universitatea din Michigan. Insa si Nicole B. Ellison recunoaste ca trairile pe care le ai fata in fata cu un pretendent nu pot fi si nu ar trebui influentate de cine stie ce descoperiri pe Google. 

“Se va infiripa sau nu o legatura intre tine si omul pe care il cauti pe Google? Nu exista nicio dovada pro sau contra pe care sa o poti gasi online. Legatura chimica intre doua persoane este determinata de privirile schimbate, de zambetele aruncate, de mirosul celuilalt si de subiectele de conversatie, nu de cele mai recente postari pe Facebook!” atrage atentia Eli J. Finkel, profesor doctor in psihologie la Universirtatea de Nord-Vest din Evanston (Illinois, SUA). 

“Poate ca ai impresia ca ai aflat ce voiai sa afli despre omul cu care urmeaza sa te vezi, dar – de fapt – n-ai aflat nimic relevant. Trebuie sa te asezi cu el la o bere pentru asta!” conchide profesorul Finkel.

Lyla.ro