De ce nu e bine să te căsătoreşti în luna mai?

Dacă intenţionezi să te căsătoreşti anul acesta şi ţi-ai dori ca cel mai frumos eveniment din viaţa ta să aibă loc în luna mai, atunci când copacii înfloresc şi totul miroase în jur a primăvară, ar fi bine să te mai gândeşti.

RomaniaTV.net
21 apr. 2017, 14:26
De ce nu e bine să te căsătoreşti în luna mai?

Poate este una dintre cele mai frumoase luni din an, dar nu este cel mai prielnic moment, conform tradiţiei.

Origini străvechi

Superstiţia îşi are originea în vremea Imperiului Roman, atunci când în luna mai se celebra un festival al morţilor numit Lemuria. Oamenii obişnuiau să alunge spiritele rele, malefice, despre care se credea că bântuie pe străzi şi pot intra şi în case. De atunci, se spune că cine se căsătoreşte în luna mai, va avea parte de ghinion în relaţii.

Durează la fel ca florile

Un alt motiv pentru care nu este bine să te căsătoreşti în luna lui Florar ar fi faptul că atunci cele mai frumoase flori îşi scutură petalele şi formează un covor primăvăratic, multicolor. Se spune că iubirea ta va fi trecătoare, asemenea florilor.

Misterul numerologiei

O altă motivaţie contra, potrivit specialiştilor, este aceea că luna mai este a cincea din an iar numărul 5 nu este unul benefic pentru cuplu, ci unul al singurătăţii. În plus, chiar şi numărul zilei în care te căsătoreşti este important deoarece se spune că îţi poate aduce prosperitate şi noroc sau îţi poate ruina întreaga familie.

Pro sau contra superstiţiilor

Decizia de a te căsători trebuie făcută din convingere. Dacă ai vreo urmă de îndoială sau te sperie gândul superstiţiilor şi al tradiţiilor străvechi, poţi alege altă dată. În schimb, dacă nu îţi pasă de superstiţii şi eşti convinsă că acela este cel mai bun moment în care să îmbraci rochia de mireasă, atunci nu te sfii şi fă exact ce îţi dictează inima

Citeşte şi De ce îşi înşeală bărbaţii partenerele pe care le iubesc