Postul Adormirii Maicii Domnului. De ce nu sunt permise nunţile. Un preot vorbeşte despre păcat

POSTUL SFINTEI MARIA. Biserica interzice petrecerile în această perioadă. De la 1 la 15 august, spun preoţii, credincioşii trebuie să se abţină de la multe lucruri, nu doar de la mâncarea de dulce. Distracţia trebuie şi ea "tăiată" de pe listă. Asa ca, timp de doua saptamani nu se fac nunti, botezuri, cumetrii.

RomaniaTV.net
03 aug. 2015, 12:28
Postul Adormirii Maicii Domnului. De ce nu sunt permise nunţile. Un preot vorbeşte despre păcat

Postul Adormirii Maicii Domnului a început 1 august şi are o durată de două săptămâni, până pe 15 august.

Fetele bisericesti spun ca in perioada 1-15 august, creştinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunţarea la alimentele de provenienţă animală, trebuie să se înalţe sufleteşte prin rugăciune si sa lase de-o parte distractia.

Vezi si: A început Postul Adormirii Maicii Domnului. Să nu mănânci asta MARŢEA şi VINEREA

„Distractia nunţii nu este compatibilă cu natura postului. Ideea de sobrietate, grija pentru suflet, pentru meditaţie, rugăciune şi descoperire lăuntrică nu se potrivesc cu distracţia de la nunţi. Orice crestin, în perioada de post, renunţă la distracţii, indiferent de natura lor”, spune părintele protoiereu Ramon Eugen Ilie pentru adevarul.ro.

In post, credincioşii trebuie să-i ceară iertare lui Dumnezeu pentru păcatele lor, să meargă des la biserică şi să se împace cu persoanele certate. Nu în ultimul rând, oamenilor le sunt interzise plăcerile trupeşti, pentru că acestea dau naştere păcatului. Poftele trupeşti pot fi biruite doar prin post şi rugăciune.

CITEŞTE ŞI POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI: Ce gânduri trebuie alungate până la Sf. Maria