De ce nu trebuie să-ţi lipsească proteinele din dietă

Avem nevoie în fiecare zi de proteine, mai precis de 46 de grame, în cazul femeilor, și de 56 de grame, în ceea ce-i privește pe bărbați. Carența proteică poate slăbește imunitatea și musculatura, crește pofta de mâncare și riscul de obezitate.

RomaniaTV.net
06 dec. 2016, 11:20
De ce nu trebuie să-ţi lipsească proteinele din dietă

Pentru a fi sigur că obții aportul zilnic necesar de proteine, bazează-te mai puțin pe suplimente alimentare și mai mult pe dietă. Ai grijă să nu-ți lipsească ouăle, brânza, carnea de pasăre și de vită, peștele de 3-4 pe săptămână și nici ciupercile, fasolea, năutul, lintea, alunele, nucile, migdalele, iaurtul.

Citeşte şi  Aceste fructe au efect antiaging. Consumă-le cu încredere!

Nu riști să te îngrași

Când ai o poftă de mâncare exagerată și mai ales de a mânca dulciuri, înainte de a ceda tentației, amintește-ți că, de fapt, această nevoie indică o lipsă de proteine. Acestea din urmă normalizează nivelul glicemiei. Printre alte cauze ale creșterii apetitului se numără tocmai alimentele prea grase, consumul frecvent de dulciuri sau de carbohidrați.

Te ocolesc infecțiile

Răcești prea des sau te deranjează infecțiile urinare care revin? Poate fi de vină și carența de proteine, pentru că aminoacizii pe care corpul îi procură din acestea întăresc sistemul imunitar și stimulează producerea de anticorpi.

Descoperă mai multe motive să eviți carența de proteine