De ce s-a sinucis tenorul Dumitru Octavian. Primele ipoteze

Tragedie in lumea artistilor ieseni. Unul dintre cei mai indragiti interpreti din lumea muzicala a fost gasit fara suflare in propria locuinta. Tanarul extrem de talentat si cu o cariera de succes in fata a ales sa-si puna capat zilelor din motive ramase necunoscute, scrie bzi.ro

23 feb. 2015, 08:05
De ce s-a sinucis tenorul Dumitru Octavian. Primele ipoteze

Duminică dimineata, un tenor de la Opera Romana din Iasi s-a sinucis. Tanarul avea 35 de ani si s-a spanzurat in locuinta situata pe aleea Strugurilor. Vecinilor nu le-a venit sa creada ca tanarul care avea in fata o cariera muzicala stralucita a luat aceasta decizie cumplita. Un echipaj de la Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi a fost solicitat la fata locului, dar cadrele medicale nu au mai putut interveni pentru a-l salva. Era deja prea tarziu. Cadavrul a fost transportat la Institutul de Medicina Legala din Iasi in vederea efectuarii necropsiei. Octavian Dumitru nu era casatorit si nu avea copii.

Octavian Dumitru de la Opera Iaşi s-a spânzurat în vila sa

„El s-a mutat aici recent, cam toamna trecuta, a cumparat casa de la un vecin care locuieste mai in vale de el. Din ce stiu, locuia impreuna cu o colega de la Opera, dar doamna nu venea tot timpul, mai mult dumnealui venea acasa. Am auzit ca a si vandut casa tot la un vecin. Saptamanile trecute a dat-o pe un pret de 47 mii euro, iar cumparatorul s-a inteles cu el sa-l mai lase pana in primavara sa locuiasca in casa. Din ce stiu, el mai avea un apartament in Iasi. Este mare pacat ce s-a intamplat, era atat de tanar si uitati unde s-a ajuns”, a povestit o vecina a tenorului, ce locuieste pe aleea Strugurilor din Iasi. Se pare ca tatal tenorului ii cumparase acestuia si o casa in Bucuresti, acolo unde urma sa se mute, scrie bzi.ro.

Tanarul era angajat la Opera Romana din Iasi unde isi desfasura activitatea ca tenor. Octavian Dumitru era din judetul Galati, dar a venit in Iasi pentru a studia la Universitatea de Arte George Enescu. Dupa absolvirea facultatii, Octavian a ales sa ramana in Iasi si s-a angajat la Opera. A avut o evolutie buna pe scena operei iesene si era apreciat de intreg colectivul. Unii dintre colegi au spus ca avea o voce deosebita si ar fi putut ajunge sa cante chiar pe scenele lirice ale lumii. Octavian Dumitru era un apropiat al managerului Operei Romane din Iasi,Beatrice Rancea. Mana ei dreapta cum spun colegii. „Nu comentez nimic pana maine (astazi – n.r.)”, a spus Beatrice Rancea. 

Pe langa salariul pe care il incasa ca tenor, 2100 lei lunar, tanarul primea bani si din activitatea pe care o desfasura la secretariatul artistic al institutiei de cultura. Colegii spun ca este exclus ca Octavian sa-si fi luat viata din cauza lipsei banilor. Acestia banuiesc ca existau alte probleme, deoarece tanarul tenor era implicat in mai multe procese, alaturi de managerul Beatrice Rancea. Se pare ca a luat parte si la un proces de divort al unui coleg, in calitate de martor. Aseara, o parte dintre angajatii de la Opera din Iasi au spus ca, de mai mult timp, Octavian Dumitru intrase in conflict cu mai multi colegi pe probleme legate de activitatea de la locul de munca.