De ce să mănânci în fiecare zi salata verde

Tot lăudând virtuţile plantelor cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, urzicile sau leurda, avem tendinţa de a ignora calităţile nutriţionale deosebite pe care le are salata verde.

RomaniaTV.net
24 feb. 2015, 08:52
De ce să mănânci în fiecare zi salata verde

Salata verde clasica sau laptuca, pe care o gasim in piete si pe care o consumam toata primavara, este un elixir pentru sanatate. Alege intotdeauna o salata cu frunze frumoase, de un verde cat mai inchis. De ce sa mananci in fiecare zi salata verde.

Citeşte şi Motive să mănânci mai multe ciuperci. Beneficii SURPRINZĂTOARE

Salata verde este foarte bogata in apa (95%) si absoarbe din sol multe vitamine si minerale hidrosolubile. Laptuca este bogata in vitaminele B, in special acid folic, ce contribuie la formarea materialului genetic al celulelor si la elaborarea globulelor rosii. Doar 100 de grame de salata verde acopera 75% din necesarul zilnic de acid folic al femeilor insarcinate. La femeile care alapteaza, salata verde stimuleaza lactatia.

Laptuca contine si vitamina C, potasiu, iod, cupru, mangan, zinc, fier si magneziu, betacaroten si vitamina E. Fierul din salata verde este foarte bine absorbit de catre organism. Consuma salata verde pentru cresterea nivelului hemoglobinei, daca ai anemie.

Citeşte şi Ce beneficii are quinoa

Trebuie mentionat faptul ca salata verde este leguma cea mai bogata in siliciu organic. Acest mineral joaca un rol esential in asimilarea si elaborarea calciului. De asemenea, siliciul protejeaza sistemul cardiovascular si actioneaza ca un antidot al aluminiului care este absorbit de organism. Laptuca este bogata si in celuloza si clorofila si are o mare putere antiseptica in corp, contribuind la curatarea si hranirea sistemului sanguin.

Citeste articolul integral pe CuradeMiere.ro.