De ce tipuri de cancer scapi dacă slăbeşti

Dacă reușești să-ți reduci greutatea corporală cu 10-15 %, scazi riscul de îmbolnăvire cu 20-25%. Grăsimea excedentară afectează compoziția chimică a substanțelor din corp, postura și buna funcționare a diverselor organe.

22 feb. 2017, 12:51
De ce tipuri de cancer scapi dacă slăbeşti

Celulele adipoase sunt periculoase 

Conform unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, o treime din cancerele la colon, sân, rinichi și aparat digestiv sunt cauzate de greutatea corporală mare. Celulele adipoase pot secreta hormoni – iar un exces de țesut adipos duce la o supraproducție hormonală, care afectează sănătatea persoanelor în cauză. 

Previi cancerul la sân 

Un studiu recent arată că riscul de cancer la sân, la femeile obeze, este cauzat de eliberare unui exces de estrogeni la nivelul celulelor adipoase. Cercetătorii au mai arătat că femeile care au un indice de masă corporală, IMC,  mai mare de 30, prezintă cu 20 % mai multe riscuri de a dezvolta un cancer la sân, comparativ cu cele având valoarea IMC 25. 

Eviți cancerul la colon 

S-a demonstrat și relația directă între kilogramele în plus și riscul de cancer colorectal: persoanele cu un indice de masă corporală IMC peste 30 sunt mai susceptibile cu 41 % de a dezvolta o astfel de maladie, comparativ cu indivizii care au un IMC mai mic ca 23. Aceste procente vizează în proporție mai mare bărbații. Cercetările mai arată și faptul că grăsimea abdominală (măsurată în jurul taliei, sau prin raportul diametului taliei cu cel al șoldurilor) este un indicator mai pertinent al riscului de cancer colorectal. 

De ce alte boli poți apăra 

A pierde kilogramele în exces îți aduce următoaele avantaje: 

– Digestie mai bună, riscuri mai mici în formarea calculilor biliari 

– O sarcină mai ușoară, cu risc mai mic de complicații, la femeile gravide 

– Mai puțin probleme articulare, musculare, osoase. 

– Risc mai mic de maladii cardiovasculare și diabet 

– Mai puține dureri de spate 

– Un tonus general mai bun 

– O imunitate sporită 

Mi se zbate ochiul – Ce înseamnă asta?