De INFARCT: Ajungea la CREMATORIU de VIU. Totul s-a petrecut sub ochii unui reporter VIDEO

Un incident incredibil s-a produs în Liberia, unde un bărbat căzut în stradă, despre care s-a spus că ar fi fost infectat cu virusul Ebola, s-a "trezit din morţi" în timp ce lucrătorii sanitari îl urcau în maşina care îl ducea spre moarte.

04 oct. 2014, 10:38
De INFARCT: Ajungea la CREMATORIU de VIU. Totul s-a petrecut sub ochii unui reporter VIDEO

Un bărbat de 37 de ani, care zăcea pe o stradă din capitala Liberiei și despre care se credea că a murit în urma infectării cu Ebola, s-a „trezit din morți”, când angajații unei firme funerare se pregăteau să-l bage într-un sac pentru a-l transporta la crematoriu.

Scena a fost filmată de un reporter ABC News, care se afla în locul în care bărbatul era întimns pe jos, aparent fără suflare, înainte ca lucrătorii sanitari să îl ridice şi să îl urce în maşina care urma să îl ducă la crematoriu.

Citeşte şi Un cameraman american de la NBC News, infectat cu Ebola

Reporterul Richard Besser a rămas înmărmurit, după ce a văzut că omul îşi mişca o mână. „Nu este mort! Se pregăteau să-l înfășoare și să-l ducă la crematoriu, dar este viu. Își mișcă o mână”, a strigat, pur şi simplu, reporterul în microfon, aflînu-se încă în timpulş transmisiei în direct de la faţa locului.

Ceilalţi oameni aflaţi şi ei la faţa locului au fost îngroziţi şi, deopotrivă, impresionaţi de cazul bărbatului care suferea, într-adevăr de Ebola, dar pe care medicii refuzaseră să îl trateze. Acest incident a stîrnit ad-hoc furia oamenilor care asistaseră la întraga scenă şi care s-au unit într-un protest spontan faţă de autorităţi, în spijinul bărbatului, scrie Daily Mirror.

Citeşte şi Ţara în care localnicii susţin că două femei au ÎNVIAT, după ce au fost ucise de EBOLA

În urma protestelor celor prezenți, într-un final, la fața locului a ajuns o ambulanță, iar bărbatul a fost dus la spital. Nu se știe care este starea actuală a acestuia.

În Liberia s-au înregistrat mai mult de jumătate dintre cele 3.338 de persoane decedate din cauza Ebola, dintr-un total de 7.178 de cazuri de infectare consemnate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.