DE NECREZUT: CURTEA CONSTITUŢIONLĂ a Bulgariei a fost scoasă LA VÂNZARE pe eBay

Curtea Constituţională a Bulgariei a fost scoasă la vânzare pe eBay. Persoana care a publicat oferta a stabilit un preţ de pornire de 1.000 de dolari pentru curte şi membrii ei.

RomaniaTV.net
30 oct. 2013, 18:23

În ofertă se precizează că articolul nu funcţionează şi se vinde …pentru piese, iar în descrierea ofertei se poate citi: „Participaţi la licitaţie pentru cea mai bună posibilă Curte Constituţională a Bulgariei.

Aceasta vă poate servi foarte bine dacă sunteţi: Membru al mafiei; Criminal; Membru corupt al unui grup parlamentar; Delian Peevski; Agent al Serviciilor secrete înainte de anul 1989; Aţi devenit mogul de presă înaintea vârstei de 30 de ani; Doriţi să deveniţi de neatins;

Se precizează că licitaţia nu se adresează persoanelor cinstite. În ofertă sunt menţionaţi şi membrii Curţii Constituţionale, precum şi numerele lor de telefon, linkul pentru cei interesaţi fiind http://www.ebay.com/itm/The-Constitutional-Court-of-The-Republic-of-Bulgaria-/200981677425?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ecb710571

La începutul lunii octombrie, Curtea Constituţională a Bulgariei nu a reuşit să ajungă la nicio concluzie în cazul mogulului de presă Delian Peevski, ceea ce i-a permis să revină în Parlament. Statutul de deputat al lui Peevski era suspendat din 14 iunie, când acesta a fost ales de parlament la şefia agenţiei de securitate naţională DANS, relatează Agerpres.

Această decizie a fost revizuită câteva zile mai târziu, după ce ţara a fost cuprinsă de ample proteste împotriva nominalizării controversatului parlamentar care la numai 33 de ani deţine unul dintre cele mai mari grupuri de presă din ţară.

Citeşte şi Premierul bulgar: România şi Bulgaria vor adera la Schengen în două etape, în 2012

În ciuda retragerii lui Peevski de la şefia DANS, protestele antiguvernamentale au continuat, principala revendicare fiind demisia premierului socialist Plamen Oreşarski, care îl propusese pe Peevski. După ce în ultimul timp numărul protestatarilor s-a redus semnificativ, de câteva zile pe străzile Sofiei ies din nou la manifestaţie mii de persoane. Ocuparea Rectoratului Universităţii din Sofia de către studenţi protestatari a dat un nou avânt protestelor.

Acţiunea lor a început la 23 octombrie, când un grup de studenţi a intrat în principala sală a rectoratului, obligându-l să plece pe profesorul universitar de drept Dimităr Tokuşev, care este totodată şi preşedinte al Curţii Constituţionale. De vineri accesul în clădirea rectoratului este blocat pentru toată lumea, cu excepţia studenţilor. Ocupări similare ale unor săli de curs au loc şi în alte universităţi din Bulgaria.