De unde se încalţa Klaus Iohannis. Cine este meşterul unde şi-a comandat cizme tradiţionale de dans VIDEO

Un atelier de cizmărie renumit din Sibiu se laudă că, pe lista de clienţi fideli, se află şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului şi-a făcut aici cizme pe comandă, din piele naturală.

RomaniaTV.net
24 mart. 2017, 13:02
De unde se încalţa Klaus Iohannis. Cine este meşterul unde şi-a comandat cizme tradiţionale de dans VIDEO

Leontin Sabo a povestit la România TV că Iohannis a venit personal la atelierul său. „Actualului preşedinte i-am făcut cizme de dansuri populare germane, când era, bineînţeles, domnul primar. Sunt numai materiale naturale, deci piele şi talpa trebuie să fie naturale, nimic artificial, tot ce se vede este numai piele naturală„, povesteşte Leontin Sabo, proprietarul cizmăriei.

La început a fost de vreo două ori, în primul mandat sau al doilea, nu mai ţin minte. Alea le-am făcut pe măsură pentru dansul popular german„, îşi aminteşte el. Meşterul cizmar mai spune că a şi reparat câteva perechi de încălţăminte pentru actualul preşedinte: „Dânsul mai repara… cu timpul se umflă piciorul. Cred că numărul 45 are dânsul, încălţăminte normală, nu era o încălţăminte deosebită„.

De un mare succes se bucură şi opincile lucrate manual în atelier. „Cumpără interpreţii de muzică populară care se respectă şi ansamblurile din sudul ţării„. Numele atelierului vine de la un pantof uriaş, mărimea 105, primit în dar de la o săsoaică.