Debitul Dunării rămâne scăzut, la jumătate faţă de media multianuală a lunii iulie

Debitul Dunării la intrarea în țară, pe secțiunea Baziaș, va fi, în următoarele zile, de 2.700 mc/secundă, sub media multianuală a lunii iulie, de 5.350 mc/secundă, arată prognoza hidrologică realizată de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

24 iul. 2015, 08:58
Debitul Dunării rămâne scăzut, la jumătate faţă de media multianuală a lunii iulie

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă, pe râurile din țară debitele vor fi, în general, staționare, cu excepția cursurilor din bazinul hidrografic Buzău unde au fost în scădere. De asemenea, o tendință de ușoară scădere a debitelor se va înregistra pe cursurile inferioare ale râurilor mari din vestul țării.

Pe de altă parte, sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal și de munte, mai ales pe cele din nordul și nord-vestul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate.

Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub Cotele de atenție.

Potrivit hidrologilor, în ceea ce privește fluviul Dunărea, debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi staționar, de 2.700 mc/secundă, dar la jumătate față de media multianuală a lunii iulie, care se situează la 5.350 mc/secundă.

Pe sectorul aval de Porțile de Fier debitele vor fi relativ staționare pe sectorul Gruia — Tr. Măgurele și în scădere pe sectorul Zimnicea — Tulcea.

Citeşte şi Seceta pedologică se va menţine pe areale agricole extinse din întreaga ţară, în perioada 24-30 iulie