Decizie controversată: Poliţistul care a ÎMPUŞCAT MORTAL un adolescent, a scăpat fără să fie acuzat

Justiţia americană a decis să nu ia măsura punerii sub acuzare în cazul poliţiştului american care a împuşcat mortal un adolescent de culoare, din Ferguson, în statul Missouri.

04 mart. 2015, 20:37

Incidentul fatal s-a petrecut în data de 9 august 2014, în Ferguson, a atras ample şi violente proteste de stradă ale comunităţii locale. Adolescentul avea 18 ani şi era de culoare. Îl chema Michael Brown. 

După tragedie, în Ferguson au izbucnit proteste violente ale comunităţii de culoare. Poliţistul nua fost pedepsit, dar a fost chemat în judecată, după o anchetă prealabilă asupra ioncidentului.

Miercuri, judecătorii americani au decis că poliţistul Darren Wilson a acţionat în „legitimă apărare”, când Brown s-a îndreptat spre el, manipulând, aparent, o armă. Când tânărul de culoare s-a apropiat de poliţist, în ciuda somaţiilor acestuia, poliţistul s-a temut pentru viaţa lui şi a tras în Brown.

Verdictul procurorilor a fost acela că Wilson a „acţionat în legitimă apărare”, relatează postul de televiziune CNN. Verdictul justiţiei americane este însă destul de contoversat, dar nici nu poate fi contestat în mod precis, din cauză că lipsesc indicii esenţiale. De asemenea, din declaraţiile martorilor nu reiese niciun indiciu clar pentru care poliţistul să poată fi pus sub acuzare.