Decizie de ultimă oră a LPF: TOATE meciurile programate în acest weekend în Liga 1 au fost amânate

Liga Profesionistă de Fotbal a decis amânarea meciurilor rămase de disputat în acest weekend, în etapa a 10-a a play-off-ului şi play-out-ului Ligii I, după decesul dinamovistului Patrick Ekeng.

07 mai 2016, 08:24
Decizie de ultimă oră a LPF: TOATE meciurile programate în acest weekend în Liga 1 au fost amânate

Ca urmare a tragediei petrecute vineri seara, pe stadionul Dinamo, în care fotbalistul camerunez Patrick Ekeng și-a pierdut viața, conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal s-a întrunit sâmbătă dimineața în ședință de urgență și a hotărât amânarea meciurilor din etapa a 10-a. Partidele care trebuiau să se dispute în zilele de sâmbătă, duminică și luni au fost reprogramate (…). De asemenea, programul ini’ial al etapei a 11-a a suferit modificări„, se arată într-un comunicat al LPF.

La toate partidele se vor ține momente de reculegere, iar fotbaliștii vor evolua cu banderole negre pe braț„, a indicat LPF.

Conform programării inițiale, sâmbătă 7 mai trebuiau să se dispute partidele Concordia Chiajna — FC Botoșani (ora 18,00) și Pandurii Târgu Jiu — Astra Giurgiu (ora 21,00), duminică 8 mai erau programate meciurile FC Voluntari — CSMS Iași (ora 14,00) și ASA Târgu Mureș — Steaua (ora 21,00), iar luni 9 trebuia să aibă loc întâlnirea ACS Poli Timișoara — CSU Craiova (ora 20,30).

Vineri, în play-out, Petrolul Ploiești a învins-o pe CFR Cluj cu 1-0, iar în play-off Dinamo a terminat la egalitate cu FC Viitorul Constanța, 3-3.

Citeşte şi Cum putea fi salvat Patrick Ekeng. În Anglia, un jucător a supravieţuit după 78 de minute de stop cardiac VIDEO

Potrivit noului program, luni 9 mai vor avea loc partidele FC Voluntari — CSMS Iași (stadion „Anghel Iordănescu” — Voluntari, 18,00), în play-out, și CS Pandurii Târgu Jiu — AFC Astra Giurgiu (stadion „Municipal” — Drobeta-Turnu Severin, 20,30), în play-off, marți 10 mai se vor juca meciurile CS Concordia — AFC Botoșani (stadion „Concordia” — Chiajna, 18,00), în play-out, și ASA Tg. Mureș — FC Steaua București (stadion „Trans-Sil” — Tg. Mureș, 20,30), în play-off, iar miercuri 11 mai va avea loc meciul ACS Poli Timișoara — CS Universitatea Craiova („Dan Păltinișanu” — Timișoara, 20,30), în play-out.

Primul meci din etapa a 11-a a fazei play-out va avea loc vineri 13 mai, între FC CFR 1907 Cluj și FC Voluntari (20,30), duminică 15 mai se va juca meciul CSMS Iași — CS Concordia Chiajna (20,30), iar luni 16 mai se vor disputa partidele FC Petrolul Ploiești — ACS Poli Timișoara (18,00) și AFC Botoșani — CS Universitatea Craiova (20,30).

Citeşte şi Patrick Ekeng, status cutremurător la WhatsApp. Camerunezul lasă orfană o fiică de nici doi ani

Tot în urma decesului jucătorului Patrick Ekeng, FRF a amânat pentru 17 mai finala Cupei României dintre echipele Dinamo și CFR Cluj, programată inițial la 10 mai. De asemenea, oficialii federației au decis ca toate meciurile din competițiile organizate de FRF în acest final de săptămână, din Liga a II-a, a III-a, Liga Elitelor și Campionatele Naționale de Juniori, să fie amânate.

Citeşte şi Patrick Ekeng a murit. Lista tragediilor din fotbalul românesc

Patrick Ekeng s-a născut la 26 martie 1990 la Yaounde. Cariera profesionistă a început-o la Canon Yaounde, apoi a trecut la Le Mans, Lausanne-Sport şi Cordoba, înainte de a fi transferat în iarnă de Dinamo. Mijlocaşul a jucat de şapte ori în naţionala Camerunului.