Decizie de ultimă oră luată de Poliţie în cazul fetiţei de 5 ani ucisă cu sălbăticie

Poliţia Maramureş precizează, într-un comunicat de presă, că au fost administrate mai multe categorii de probe în cazul fetiţei de 5 ani din Baia Mare ucise, menţionând între acestea ridicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

07 mai 2018, 13:21
Decizie de ultimă oră luată de Poliţie în cazul fetiţei de 5 ani ucisă cu sălbăticie

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Poliţia Maramureş, ancheta penală se desfăşoară de către procuror şi echipe de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu menţiunea că unele dintre activităţile procedurale se derulează cu ajutorul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş.

„Astfel, în activităţi sunt angrenaţi peste 50 de poliţişti (20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, 10 poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Maramureş, 15 poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare şi şase poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române). De asemenea, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, acordă sprijin activităţilor desfăşurate în această cauză specialişti ai Institutului Naţional de Criminalistică şi ai Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor. În cadrul cercetărilor s-au administrat mai multe categorii de probe, aflate în curs de analiză şi exploatare. Ca şi exemple de activităţi desfăşurate, menţionăm că au fost audiate mai multe persoane, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona comiterii faptei, au fost prelevate probe biologice de la mai multe persoane”, se a arată în comunicat.

Bunica fetiţei ucise în Baia Mare, declaraţii sfâşietoare. Cadavrul micuţei a fost găsit chiar de fraţii săi

Activităţile specifice, derulate sub coordonarea procurorului de caz, au condus la elaborarea unor ipoteze de lucru şi conturarea unui cerc de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor, însă acestea nu pot fi făcute publice pentru a nu împiedica ancheta penală.

„Subliniem că, până la acest moment, organele judiciare nu au dat publicităţii pe nici o cale date referitoare la vreo persoană bănuită de comiterea infracţiunilor în prezenta cauză. De asemenea, menţionăm că toate activităţile procedurale realizate până la acest moment în cauză, s-au derulat cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor prevăzute în legislaţia penală şi procesual penală în vigoare”, adaugă sursa citată.

Fetiţa de 5 ani Baia Mare găsită moartă a fost violată şi lovită în cap cu un obiect contondent, potrivit rezultatelor necropsiei.