Decizie fără precedent. O femeie a primit 10.000 de dolari de la Microsoft după un update FORŢAT la Windows 10

Microsoft plăteşte scump strategia relativ agresivă de promovare a noului său sistem de operare, Windows 10.

RomaniaTV.net
28 iun. 2016, 13:41
Decizie fără precedent. O femeie a primit 10.000 de dolari de la Microsoft după un update FORŢAT la Windows 10

O femeie al cărei computer a făcut update forţat la Windows 10 a dat în judecată compania Microsoft şi va primi 10.000 de dolari despăgubiri.

Teri Goldstein, proprietara unei agenţii de turism, a susţinut în instanţă că nu a dorit un upgrade la Windows 10, sistem de operare de care spune că a auzit doar când l-a găsit instalat pe computerul ei. Mai mult, PC-ul a început să dea erori, ceea ce, susţine Teri Goldstein, i-a afectat mica afacere.

Citeşte şi Alertă pentru calculatoarele cu Windows! Vezi ce spun experţii în securitate

Femeia a contactat serviciul de suport al Microsoft, dar acesta nu a reuşit să-i rezolve problema, aşa că următorul pas a fost o acţiune în instanţă împotriva companiei.

Goldstein a cerut despăgubiri care să-i permită să acopere pierderile cauzate de incident şi să cumpere un computer nou, care să ruleze vechiul său sistem de operare, Windows 7. Microsoft s-a grăbit să rezolve cazul în afara instanţei şi i-a plătit femeii 10.000 de dolari, în speranţa că totul se va rezolva fără prea mare tam-tam. Cum mulţi utilizatori de Windows s-au trezit, însă, cu un upgrade forţat la Windows 10, este foarte probabil ca exemplul lui Teri Goldstein să fie urmat şi de alte persoane.