Decizie ŞOC în LIGA 2. CSM Rm. Vâlcea SE DESFIINŢEAZĂ

Liga 2 ar putea rămâne fără încă o echipă, după ce Şoimii Pâncota şi ACS Berceni  s-au retras deja din campionat.

07 dec. 2016, 13:18
Decizie ŞOC în LIGA 2. CSM Rm. Vâlcea SE DESFIINŢEAZĂ

CSM Râmnicu Vâlcea este la un pas de desfiinţare. Managerul Lucian Munteanu şi administratorul judiciar Răzvan Trandafir au fost la sediul primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea pentru o întâlnire cu edilul Mircia Gutău. Primarul i-a anunţat oficial de intenţia Consiliului Local de a se retrage din asocierea de la clubul din Zăvoi, care nu mai întruneşte bazele legale.

„Domnul primar ne-a anunţat că nu va mai susţine financiar clubul, pentru că nu mai există o bază legală pentru această asociere. Va prelua stadionul şi va percepe o taxă modică. Am cerut o adresă oficială, care va fi trimisă administratorului judiciar până la finalul acestei săptămâni, apoi dânsul va lua o decizie. Este clar că nici acţionarul majoritar nu poate susţine echipa de unul singur, cheltuielile la Liga a 2-a sunt mari. În plus, există şi procesul pe rol cu Finanţele, care generează o nouă cheltuială, nu s-a întocmit nici măcar planul de reorganizare, pentru că se aştepta finalul procesului, astfel că nu există perspective de salvare. Clubul acesta a fost înfiinţat chiar de primăria Râmnicu Vâlcea, iar datoriile imputate de Fisc, pentru care ne judecăm, provin în majoritate din anul 2009, când tot Consiliul Local era acţionar majoritar””, a spus Munteanu pentru Liga2.ro.

Reprezentantul Consiliului Local la CSM Râmnicu Vâlcea, Mircea Poenaru, consideră şi el că echipa se va retrage în această iarnă: „Părea mea este că, prin această decizie a Consiliului Local, se desfiinţează fotbalul de Liga a 2-a în Vâlcea. Este clar că se desfiinţează echipa în această iarnă, firma Damila nu poate susţine singură clubul. Şi datoriile vechi sunt din anii 2007-2009, când legislaţia era ambiguuă şi se plătea impozit la convenţii civile. Mai multe cluburi din ţară procedau aşa, dar la altele, Finanţele nu au calculat dobânzi şi penalităţi, la noi însă au făcut-o”.