Decizie şocantă dată de procurori unei fetiţe de 11 ani: „A consimţit să…”

O fetiţă de numai 11 ani, din Franţa, a fost găsită vinovată de către procurori că ar fi "consimţit" să întreţină relații sexuale cu un bărbat în vârstă de 28 de ani. Procurorii au ajuns la concluzia halucinantă potrivit căreia fata, care fusese ademenită în locuinţa unui bărbat de 28 de ani, ar fi "consimţit" să aibă un act sexual cu bărbatul.   Decizia haluzcinantă în acest caz  pentru că fetița nu a protestat verbal și fizic.

28 sept. 2017, 15:21
Decizie şocantă dată de procurori unei fetiţe de 11 ani: „A consimţit să…”

Explicaţia şocantă a procurorilor francezi a fost aceea că dacă minora de 11 ani nu a protestat nici fizic, nici verbal, atunci ar fi „consimţit” la actul sexual cu bărbatul de 28 de ani.

Fata a fost ademenită în casa bărbatului din suburbia Montmagny, Paris, în luna aprilie a acestui an, unde a fost abuzată sexual, potrivit presei franceze.

Procurorii francezi au afirmat că nu pot justifica acuzația de viol în cazul bărbatului, deoarece nu ar fi existat „violență, constrângere, amenințare sau surpriză” în acest caz care, potrivit legii, ar putea îndeplini condiţiile specifice mai multor infracţiuni de natură sexuală.

Suspectul a fost acuzat doar pentru abuz sexual asupra unui minor.

Citeşte şi Politician condamnat la închisoare pentru mesaje cu caracter sexual explicit către o minoră. Bărbatul a plâns când a aflat sentinţa

Familia fetei este siderată de soluţia procurorilor şi susţine că fiica ei era „paralizată de frică” în momentul în care s-au petrecut faptele în casa tânărului de 28 de ani.  „A crezut că nu avea dreptul să protesteze, că nu ar avea nici o importanță să facă asta, așa că a intrat pe pilot automat, fără emoție și fără reacție”, a spus mama fetei, scrie presa franceză.

Societatea civilă din Franţa şi nu numai, a reacţionat. Decizia de a nu-l judeca pe violator a provocat un scandal de proporții în Franța.

Grupul pentru drepturile copilului a solicitat ca sistemul juridic să introducă legi similare cu cele din Marea Britanie pentru a proteja copiii împotriva prădătorilor.