Declaraţii DURE: Jean-Claude Junker denunţă presiunile INACCEPTABILE asupra viitorului Republicii Moldova

Orice presiuni care au scopul de a împiedica Republica Moldova să-şi făurească propriul destin sunt 'inacceptabile' , a declarat noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a avut joi la Bruxelles o întrevedere cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, informează Moldpres, citată de Agerpres.

23 oct. 2014, 16:55
Declaraţii DURE: Jean-Claude Junker denunţă presiunile INACCEPTABILE asupra viitorului Republicii Moldova

Jean-Claude Juncker, noul preşedinte al Comisiei Europene consideră ca fiind ‘inacceptabile’ orice presiuni care au scopul de a împiedica viitorul european al R. Moldova.

Potrivit agenţiei menţionate, care citează un comunicat de presă al PLDM, dialogul a vizat situaţia politică de la Chişinău înaintea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, evoluţiile în contextul regional de securitate şi presiunile care se fac din exterior pentru a influenţa parcursul european al Republicii Moldova.

Citeşte şi Jose Manuel Barroso: Consider Republica Moldova ca parte a Uniunii Europene

Jean-Claude Juncker a apreciat că alegerile parlamentare din noiembrie sunt decisive pentru viitorul european al Republicii Moldova, subliniind că ‘procesul de extindere a Uniunii Europene va continua, iar Moldova, cu certitudine, va face parte din acest proces’.