Declaraţii scandaloase ale politicienilor suedezi la adresa românilor: „Nu vrem să arătăm ca un român jegos” VIDEO

Declaraţii scandaloase ale politicienilor suedezi la adresa românilor. Reprezentanţii organizaţiei de tineret a formaţiunii Democraţii Suedezi spun că se îmbracă elegant pentru a nu fi confundaţi cu românii "jegoşi".

24 nov. 2015, 11:21
Declaraţii scandaloase ale politicienilor suedezi la adresa românilor: „Nu vrem să arătăm ca un român jegos” VIDEO

Vrem să lăsăm o impresie bună. Este vorba despre respect. Pentru că nu vrem să arătăm ca un român jegos sau ceva asemănător„, a declarat unul dintre tineri, conform The Guardian.

Citeşte şi Suedezii caută INTENS un IRAKIAN bănuit că ar pune la cale un ATAC TERORIST

Nivelul ridicat al imigraţiei alimentează sentimentele naţionaliste şi xenofobe în Suedia. Declaraţiile jignitoare la adresa românilor au fost făcute la congresul organizaţiei de tineret a Democraţilor Suedezi, a treia formaţiune politică a ţării.

Dacă lăsăm să intre 100.000 – 150.000 de imigranţi pe an, atunci vor deveni o parte mare a populaţiei suedeze.Vor fi atât de mulţi încât să fie o ameninţare culturală. Dacă vorbim despre imigraţie nu înseamnă neapărat că suntem rasişti. Poate fi vorba despre economie. Până la urmă, câţi oameni poţi ajuta dacă rămâi fără bani?„, a spus Jessica Ohlson, președintele oraganizației.

Peste 190.000 imigranti au ajuns în Suedia in 2015, motiv pentru care ţara a reintrodus controalele la graniţe.

Citeşte şi Criza refugiaţilor: Suedia restabileşte provizoriu controalele la frontiere