Declaraţiile păgubiţilor în cazul furtului din cutiile de valori BCR. Află cum acţionau hoţii

Primul păgubit în cazul dispariţiei unor bunuri şi bani din cutii de valori de la sucursala BCR din Piteşti spune că, vineri, a văzut doi cetăţeni cu "o sacoşă mare" care au intrat după el în bancă, iar ulterior nu şi-a mai găsit banii, el susţinând că în acest caz este implicată şi o femeie.

29 oct. 2013, 17:37
Declaraţiile păgubiţilor în cazul furtului din cutiile de valori BCR. Află cum acţionau hoţii

Eu nu am lipsit decât trei ore vineri, timp în care m-au lăsat fără bunuri, bani, bijuterii şi ceasul, deci totul în valoare de 500.000 de lei. Ar fi trebuit să pună senzori ca să le arate la fiecare ce căsuţă a deschis şi aşa să aibă o evidenţă, iar acum ştiau clar unde s-a umblat şi când. Plătim 100 pe lei pe lună plus TVA pentru căsuţele astea de valori şi credeam că totul este în siguranţă. Eu am văzut doi cetăţeni care au intrat după mine, au intrat cu o sacoşă mare, au stat acolo, probabil că şi-au făcut ei mecanismele şi au ieşit cu o sacoşă mare. Şi era şi o femeie„, a declarat Eugen Florea, potrivit Mediafax.

Un alt păgubit, dintre cei care au constatat, marţi, lipsa banilor spune că în 7 octombrie a fost ultima dată la bancă, dată la care banii erau în cutia de valori, iar marţi „cutia era uşoară”, fiind goală.

Ce să vă mai zic, normal că am avut banii, nu suntem nici nebuni, nici mincinoşi. Pe 7 octombrie am trecut pe la bancă şi erau banii, azi, când m-am dus, după ce am văzut prin presă situaţia, am văzut ce vă zic, am tras de cutie şi am simţit că cutia e uşoară şi mi-am dat seama că este goală. Era goală„, a declarat alt păgubit.

Până în acest moment, există opt reclamaţii privind dispariţia unor bunuri sau sume de bani din cutii de valori de la sucrusala BCR din centrul Piteştiului, valoarea pagubelor variind între 130.000 şi 40.000 de euro.

CITEŞTE ŞI JAFURILE din cutiile de valori ar putea fi ÎNSCENĂRI. Află ce cred bancherii

„Sunt opt sesizări, s-a efectuat cercetarea la faţa locului, există imaginile, iar cei care intră şi ies de acolo sunt prezumtiv suspecţi. Toate cutiile de valori au fost ridicate în vederea expertizării, căutăm urme care să ne conducă la identificarea autorilor. Pot să vă spun că este vorba de sume foarte mari de valori, iar noi contăm pe buna credinţă a păgubiţilor care ne vor certifica sumele depuse. Existenţa şi provenienţa lor. Nu pot să vă precizez suma totală dispărută, este o anchetă în desfăşurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Surse judiciare precizează că suma totală dispărută din cutiile de valori, cu preponderenţă bani, dar şi bijuterii, depăşeşte un milion de euro, iar suspecţii ar fi un cetăţean spaniol şi un român, care au închiriat din iunie casete de valori la Sucursala BCR Argeş şi care, în ultimele patru luni, ar fi venit aproape în fiecare zi lucrătoare în unitatea bancară.

Numărul reclamaţiilor privind dispariţia de bani din cutii de valori de la sucursala BCR din centrul Piteştiului a ajuns la opt, după ce marţi după-amiază alte trei persoane au făcut plângeri la Poliţie în acest sens.