Decretul prin care încetează efectele eliberării din funcţie a procurorului Nedelcuţă, semnat de preşedintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul prin care încetează efectele eliberării din funcție a procurorului Traian Eduard Nedelcuță.

RomaniaTV.net
07 nov. 2017, 13:44
Decretul prin care încetează efectele eliberării din funcţie a procurorului Nedelcuţă, semnat de preşedintele Klaus Iohannis

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul pentru încetarea efectelor Decretului nr. 670/2017 privind eliberarea din funcție a lui Traian Eduard Nedelcuță, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman — ca urmare a constatării încetării efectelor Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 704/2017.

Şeful statului a semnat în iulie decretul privind eliberarea din funcția a acestui magistrat.

În mai, Nedelcuță a fost condamnat, în primă instanță, pentru luare de mită și trafic de influență. El fost acuzat că, în mai 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta promisiunea oferirii sumei de 10.000 euro.

CSM a revenit asupra deciziei privind propunerea de eliberare din funcție a lui Nedelcuță ca urmare a unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Tot marți, șeful statului a semnat decretele privind eliberarea din funcție a mai multor magistrați ca urmare a pensionării acestora. Astfel, Remus Victor Tironeac a fost eliberat din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, Nicolae Popescu — din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, Gheorghe Peștișanu — din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu și Ion Beșliu — din funcția de judecător la Tribunalul Olt.