DEFECŢIUNE la METROU. Călătorii au fost blocaţi zeci de minute în staţii

Mii de bucureşteni au fost blocaţi în staţiile de metrou, în urma unor defecţiuni pe Magistrala II (Berceni - Pipera). Este a doua defecţiune în mai puţin de o săptămână.

RomaniaTV.net
22 iul. 2014, 05:49

Circulaţia pe Magistrala 2 de metrou s-a desfăşurat cu mari întârzieri, marţi dimineaţa, din cauza unui tren care s-a defectat, în jurul orei 7.30, în zona Piaţa Romană. Traficul rutier a fost dat, de asemenea, peste cap, mii de bucureşteni fiind nevoiţi să găsească mijloace alternative de transport pentru a ajunge la destinaţia dorită, potrivit România TV.

În jurul orei 7.30, un tren s-a defectat la Piaţa Romană. Călătorii au fost coborâţi din tren în staţia Piaţa Romană, iar garnitura a fost dusă la depoul Berceni. Deoarece era defect, trenul a mers foarte încet, ceea ce a condus la o circulaţie cu mari întârzieri pe Magistrala 2„, a explicat Evelyne Croitoru.

Metrorex transportă zilnic, în medie, 600.000 de persoane. Lungimea reţelei de metrou a municipiului Bucureşti este de circa 70 de kilometri cale dublă, distribuiţi pe patru linii magistrale şi 51 de staţii. În prezent, se află în construcţie Magistrala 5 – Râul Doamnei-Haşdeu (Operă), Tronson 1, de 6.5 kilometri.

Citeşte şi Circulaţie PARALIZATĂ la metrou din cauza unei defecţiuni: s-au rupt şinele

În toate staţiile de metrou se fac anunţuri pentru a avertiza călătorii că vor exista depăşiri ale intervalului de circulaţie al trenurilor de metrou. La staţiile de metrou de pe Magistrala II, foarte mulţi oameni s-au arătat revoltaţi de faptul că nu erau înştiinţaţi despre situaţia creată, unii dintre ei părăsind peroanele după ce validaseră cartela de călătorie.

Mai mulţi călători care au reuşit totuşi să circule cu garniturile de tren de pe Magistrala II au afirmat că unor persoane li s-a făcut rău în timpul călătoriei din cauza aglomeraţiei din tren şi a căldurii insuportabile. Din cauza defecţiunii de la metrou, şi mijloacele RATB au fost suprasolicitate de cei care doreau să ajungă în centrul Capitalei sau în zona de sud a oraşului.

Cum arată noile trenuri de metrou CAF, intrate în circulaţie de astăzi FOTO VIDEO