Dejoacă planurile hoţilor care vor să-ţi spargă casa. Ponturi ca să eviţi furturile din locuinţe

Furturile din locuinţe sunt printre preferatele îndeletniciri ale infractorilor. Însă, ca planul să le iasă şi să nu întâmpine surprize, hoţii au nişte paşi bine puşi la punct, pe care îi urmează fără să clipească. În primul rând este vorba de tatonarea zonei.

01 apr. 2014, 07:57
Dejoacă planurile hoţilor care vor să-ţi spargă casa. Ponturi ca să eviţi furturile din locuinţe

Hoţii filează zona, urmăresc perioadele de timp în care nu este mişcare în casă, dacă este praf pe clanţă, scrisori în poştă, cât şi altele, scrie replicaonline.ro. Tocmai de aceea, oamenii legii au câteva sfaturi pentru proprietarii locuinţelor.

Citeşte şi Hoţii nu au liber de sărbători. Vezi cum să te aperi de ei

Prin urmare, pentru evitarea evenimentelor nefericite, când părăsiţi domiciliul, verificaţi dacă aţi închis bine uşile şi ferestrele, nu lăsaţi nici o fereastră deschisă, nu lăsaţi cheia sub ştergătorul de la uşă, în ghiveciul cu flori, în poştă, sus, pe tocul uşii etc, întrucât infractorii cunosc foarte bine toate aceste locuri. Nu lăsaţi mesaje în uşă sau pe robotul telefonic, care să certifice absenţa dumneavoastră de la domiciliu, goliţi cutia poştală de corespondenţă sau ziare, acestea putând trăda lipsa dumneavoastră pe o perioadă mai îndelungată de acasă sau rugaţi o persoană de încredere să vă preia corespondenţa. Stabiliţi împreună cu vecinii un sistem de supraveghere a apartamentului atunci când lipsiţi mai mult de la domiciliu. Nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii, dar care nu se pot legitima. Reţineţi semnalmentele persoanelor suspecte pe care le întâlniţi sau care pun întrebări despre vecinii dumneavoastră.

Citeşte şi Un şef de post din Cluj a fost prădat de hoţi

„În cazul în care sunteţi martor sau victimă a unei infracţiuni, reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului, cum ar fi înălţimea, trăsăturile feţei, semnele particulare, vestimentaţia, particularităţile în vorbire sau comportamentul şi sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia, apelând numărul de urgenţă 112”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.