Delta Văcăreşti ar putea fi preluată în administrare de Primăria Capitalei şi un ONG

Primarul general, Gabriela Firea, şi ministrul Mediului, Daniel Constantin, au anunţat marţi că Parcul Văcăreşti ar putea fi preluat în administrare de Primăria Capitalei şi o organizaţie non-guvernamentală, cele două aplicând deja pentru obţinerea administrării acestei arii protejate.

17 ian. 2017, 19:03
Delta Văcăreşti ar putea fi preluată în administrare de Primăria Capitalei şi un ONG

Primarul Capitalei a aratat ca, la nivelul Municipalitatii, a existat o preocupare permanenta referitoare la situatia Parcului National Vacaresti, cand in timpul verii au avut loc foarte multe incendii in acea zona si am decis sa ne implicam, atat financiar, cat si administrativ.

„Am semnat un parteneriat cu Asociatia Parcul National Vacaresti, iar in data de 9 ianuarie am depus impreuna documentele la Ministerul Mediului pentru preluarea in custodie a acestei rezervatii naturale si pentru a investi atat cat este necesar, astfel incat aceasta zona sa fie data publicului larg. Avem datoria de a ne implica pentru valorificarea acestei zone, atat din punct de vedere turistic, cat si economic”, a declarat  edilul şef, Gabriela Firea. 

La randul sau, Ministrul Mediului, Daniel Constantin a precizat ca zilele ca urmatoare va semna ordinul de ministru prin care se vor desemna comisiile care vor analiza dosarele depuse, iar daca totul este in regula, Parcul Vacaresti va intra in administrarea asocierii care s-a format intre Primaria Municipiului Bucuresti si un ONG.
Delta Vacaresti are o suprafata de 186 de hectare si a fost declarata oficial, prin hotarare de Guvern, parc natural, fiind instituit in aceasta zona regimul de arie naturala protejata.