Demis Roussos a murit

Cântăreţul grec Demis Roussos a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 69 de ani.

26 ian. 2015, 11:27

Vestea morţii celebrului interpret a fost confirmată, pentru publicaţia Le Figaro, de către  fiica artistului, Emily.

„După ce a fost internat o perioadă îndelungată de timp la spitalul Igia, artistul cunoscut pe plan mondial Demis Roussos s-a stins din viață”, a informat şi spitalul într-un comunicat.

Cariera lui Demis Roussos, care a fost şi membru al grupului Aphrodite’s Chid, a atins apogeul în anii 1980.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără ”Goodbye My Love, Goodbye”, „My Friend the Wind”, „Zorba”, „Forever and Ever”, „Someday”, „Lovely Lady of Arcadia”.

Demis Roussos a fost căsătorit timp de 10 ani cu Pamela Roussos Raţiu, care s-a măritat ulterior cu fiul lui Ion Raţiu şi s-a mutat în Turda.

Demis Roussos a făcut parte din trupe precum We Five et the Idols în anii 60, înainte de a deveni solistul grupului Aphrodite’s Childs, cu vocea sa având un timbru deosebit și ușor de recunoscut. El s-a lansat într-o carieră solo începând din 1971 și a vândut milioane de discuri. Ultimul său album datează din 2009.

Retras de mai mulți ani, el a apărut pe prima pagină a ziarelor în septembrie 2013, într-una din ultimele sale apariții publice, când a primit distincția Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare din mâinile ambasadorului Franței.

Demis Roussos, îmbrăcat într-un costum de culoare închisă, cu cravată înflorată și cămașă și ochelari de soare de culoare mov, a fost înconjurat de familia sa cu această ocazie, dar problemele de sănătate l-au obligat să rămână așezat pe parcursul ceremoniei, notează AFP.