Demisia lui Lucian Onea de la conducerea DNA Ploieşti, aprobată de CSM

Cererea lui Lucian Gabriel Onea, procuror şef al Serviciului Teritorial Ploieşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin care solicită eliberarea din funcţia de conducere deţinută şi continuarea activităţii pe o funcţie de execuţie în cadrul aceluiaşi serviciu, a fost aprobată de CSM.

RomaniaTV.net
23 mai 2018, 08:20
Demisia lui Lucian Onea de la conducerea DNA Ploieşti, aprobată de CSM

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Ploieşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin demisie, a domnului ONEA LUCIAN
GABRIEL, începând cu data de 23.05.2018 şi continuarea activităţii pe o funcţie de execuţie în cadrul aceluiaşi serviciu, începând cu aceeaşi dată”, potrivit Hotărârii 231 a Secţiei de Procurori din cadrul CSM. 

Vă reamintim că procurorul Lucian Onea a demisionat, marţi, de la conducerea DNA Ploieşti. În cererea de demisie înaintată conducerii DNA, Lucian Onea a precizat că acuzația care îi este adusă, de participație improprie la complicitate la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție „este total nefondată și nu are corespondent în realitate”. Cererea de demisie a fost transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, informează DNA. 

Lucian Onea, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţiei Ploieşti, a ajuns, marţi, la Parchetul General, unde a fost citat în calitate de suspect într-un dosar deschis ca urmare a unei plângeri penale formulate pe numele lui.

Citeşte mai mult: Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, audiat la Parchetul General: Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic UPDATE

Şeful DNA Ploieşti a fost pus sub urmărire penală într-un dosar privind falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete.

Procurorul şef DNA Ploieşti nu ar fi fost audiat până în prezent în acest caz, aceasta fiind prima audiere. Pe numele său au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plângeri de persoane pe care le-au anchetat. Unul dintre cei care au depus o sesizarea este fostul deputat Vlad Cosma.

Fostul deputat Vlad Cosma a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.