Demn de Orwell: Preşedintele Venezuelei a înfiinţat un post de ministru pentru ‘suprema fericire a poporului’

Preşedintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a anunţat recent că a creat un post de viceministru 'pentru suprema fericire socială a poporului', potrivit EFE, citat de Agerpres. Sarcina acestuai va fi să coordoneze diverse misiuni sociale ale guvernului.

26 oct. 2013, 07:57
Demn de Orwell: Preşedintele Venezuelei a înfiinţat un post de ministru pentru ‘suprema fericire a poporului’

‘Am decis să creez postul de viceministru şi – în onoarea comandantului nostru (Hugo) Chávez şi a lui (Simon) Bolívar – a primit denumirea de viceministru pentru suprema fericire socială a poporului venezuelean’, a explicat Maduro, într-o reuniune a guvernului, la Caracas. Noul post va avea printre atribuţii să ofere asistenţă persoanelor cu handicap şi a celor care trăiesc pe străzi, dar şi bătrânilor şi copiilor, a explicat preşedintele venezuelean.

Potrivit cotidianului argentinian La Nacion, inedita iniţiativă a lui Maduro a fost primită deopotrivă cu indignare, umor şi sarcasm. Reţelele sociale au calificat iniţiativa în fel şi chip, ‘şoc’, ‘ridicol internaţional’ sau ‘ce nume drăguţ pentru o sectă’ şi au făcut pe această temă jocuri de cuvinte mai mult sau mai puţin inspirate.

‘Fericirea supremă este acea fericire galopantă pe care o simţi când mergi la piaţă şi nu găseşti lapte’, se plângea un locuitor al capitalei Caracas.

 

VEZI SI:

Venezuela a pus un fost şofer în fotoliul prezidenţial: Nicolas Maduro a câştigat alegerile VIDEO