Demnitar apropiat lui Băsescu: Gigi Becali NU va fi graţiat pentru că umblă cu Biblia în mână

Un înalt demnitar apropiat preşedintelui Traian Băsescu a afirmat recent că Gigi Becali nu trebuie să fie graţiat. Cea care a făcut această afirmaţie a fost europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

RomaniaTV.net
17 feb. 2014, 09:21
Demnitar apropiat lui Băsescu: Gigi Becali NU va fi graţiat pentru că umblă cu Biblia în mână

Europarlamentarul PDL Monica Macovei nu vrea ca Traian Băsescu să-l graţieze pe Gigi Becali doar pentru că „umblă cu Biblia în mână”.

„Graţiezi de cineva care e în nevoie, un om în vârstă şi bolnav, nu văd de ce să graţiezi un om care are tot ce îi trebuie acasă, a cărui privare de libertate nu afectează, care nu are o boală de care nu se poate trata în regimul penitenciar. Nu văd motivele de milostenie, că asta înseamnă graţierea individuală, un motiv de compasiune. Becali nu se află în această situaţie. Acum văd că se umblă la populisme, fotbalul ne interesează, ne place, eu nu gândesc în aceşti temeni, că dacă eşti om de fotbal sau dacă umbli cu Biblia în mână ieşi mai devreme din închisoare. Şi eu cred în Dumnezeu, dar nu scot Biblia pe geam toată ziua”, a declarat Macovei.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina. În ultimele luni, acesta s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu hernie de disc cervicală, care impune o intervenţie chirurgicală. Specialiştii spun că dacă nu va fi operat, Gigi Becali riscă să rămână paralizat de la gât în jos, dacă afecţiunea sa se va agrava. Din aceste motive, avocaţii lui Gigi Becali au făcut o cerere de întrerupere a pedepsei, care nu a fost, încă, soluţionată şi sunt voci care vorbesc chiar de necesitatea graţierii lui Gigi Becali.