Denunţătorul doctorului Mihai Lucan a fost audiat la DIICOT: "Profesorul lua mită şi din aerul din institut". Acuzaţii şi pentru Boc

Publicat: Miercuri, 03 Ianuarie 2018 14:19 // Actualizat: Miercuri, 03 Ianuarie 2018 17:19 // Sursa: romaniatv.net

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor şi omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, a făcut, timp de 3 ore, mai multe declaraţii miercuri la DIICOT, susţinând că sunt implicaţi ministrul Florian Bodog, primarul Emil Boc sau Gheorghe Funar. 

 

Foto: cancan.ro

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost audiat miercuri 3 ianuarie, la DIICOT București, în dosarul medicului urolog Mihai Lucan. La ieșire, acesta a făcut o serie de acuzații foarte dure, la adresa a numeroase personalități.

"Fac un apel la procurorul general al României sa se uite foarte bine la ce spun azi: Romania este plina de Lucani. Fac un apel sa mobilizeze parchetele din țară. Am sute de exemple", a afirmat Ungureanu.

"Procurorilor le-am adus informații suplimentare, legate și de suspiciunile de mită. Profesorul Lucan lua mită și din aerul din institut: de la lifturi, automatul de cafea. Contractele de sponsorizare erau mită mascată. Șpaga intervenea când tu veneai de dimineața până a doua zi la 15, cu minimul de analgezic, pentru ca domnul doctor să pună prima întrebare: Unde lucrezi? De acolo începea negocierea. Apoi îți sugera serviciul privat. O doamnă îi spunea că n-are de niciunele și el îi spunea Vacă ai? Da? Vinde-o. Vorbim de un cinism fără măsură. Dacă nu aveau vacă de vândut, se duceau la altă clinică și făceau același lucru. Se negocia ca la piață", a spus Ungureanu.

"A fost ajutat de Emil Boc. Nu făcea Lukmed fără domnul Boc, care a fost operat şi la stat şi la privat. (...) Credeţi că există vreo chitanţă în acest sens? Boc l-a numit consilier personal pe doctorul Lucan. Văzând ce personaj malefic este Lucan, mă întreb ce l-a învăţat pe domnul Boc. Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, domnul Funar ", a declarat deputatul USR, Emanuel Ungureanu, la sediul DIICOT.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, că în dosarul medicului Mihai Lucan este implicat şi actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, care l-a ajutat pe medicul urolog în timpul unui control, care a fost ”foarte moale”. Ungureanu susţine că familiile Lucan şi Bodog au legături vechi, printr-o relaţie de naş care datează din 2007.

"Florian Bodog, împreună cu funcţionari de la Casă, au desemnat ca la un control, funcţionarii de la Casa de Asigurări au fost cazaţi la un hotel de 5 stele din Cluj. Controlul a devenit foarte moale. Domnul Bodog a intervenit ca aceia să stea la hotelul de 5 stele. Florian Bodog are relaţii vechi cu medicul Lucan, are legături printr-o relaţie de naş", a mai spus Ungureanu. 

Procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) au început sâmbătă, 30 decembrie, urmărirea penală în rem pentru tentativă la infracțiunea de omor asupra medicului Mihai Lucan.

Medicul Lucan, despre acuzaţiile de tentativă de omor: "Să mă anunţaţi atunci când o să îl omor şi pe Papă"

 

Ministrul Florian Bodog, despre acuzaţiile lui Ungureanu la adresa sa: Sunt afirmaţii absolut nereale. Bate câmpii

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că afirmaţiile deputatului Emanuel Ungureanu sunt „absolut nereale”, precizând că toate controalele pe care le-a demarat instituţia pe care o conduce la Institutul de transplant renal de la Cluj au fost făcute în colaborare cu DIICOT.

„Domnul Ungureanu bate câmpii. Afirmaţiile pe care domnia să le-a făcut sunt absolut nereale. Echipele de control ale Ministerului Sănătăţii se ocupă de cazarea lor şi nu ministrul Sănătăţii. Toate controalele pe care ministrul Sănătăţii le-a dispus în acest an la Institutul de transplant renal au fost în colaborare cu DIICOT. În rest, nu are decât să bată câmpii cât doreşte”, a explicat Bodog.

Întrebat dacă îl va da în judecată pe Ungureanu, Bodog a spus că aşteaptă, mai întâi, să vadă afirmaţiile parlamentarului şi apoi va lua o decizie.

„Deocamdată nu am văzut afirmaţiile. Ştiu din ce îmi spuneţi dumneavoastră. Nu sunt fan Ungureanu”, a conchis sursa citată.

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor şi omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, a făcut, timp de 3 ore, mai multe declaraţii miercuri la DIICOT, susţinând că sunt implicaţi ministrul Florian Bodog, primarul Emil Boc sau Gheorghe Funar.

Emil Boc: Nu am beneficiat de niciun fel de tratament preferenţial

Emil Boc susţine că nu a beneficiat de tratament preferenţial din partea medicului Mihai Lucan, iar despre contractul de concesiune pentru realizarea clinicii LukMed, acesta afirmă că a fost aprobat de Consiliul Local Cluj-Napoca înainte ca el să fie ales primar.

Emil Boc a declarat că a avut scurte intervenţii medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât şi la clinica privată.

"Contractul de concesiune pentru realizarea clinicii LukMed, care stabilea preţul şi suprafaţa de teren, a fost aprobat de către Consiliul Local Cluj-Napoca înainte ca eu să fiu primar. În timpul mandatului meu, Consiliul Local a detaliat, prin Hotărâri de Consiliu, precizările din contractul de concesiune stabilite înainte ca eu sa fiu primar. Nu am beneficiat de niciun fel de tratament preferenţial din partea domnului Lucan, am avut scurte intervenţii medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât şi la clinica privată. În condiţiile în care actul medical se putea realiza în Cluj-Napoca, am considerat firesc să am intervenţia medicală acasă şi nu în străinătate", a spus Boc.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
DOOCOT Emanuel Ungurenu Mihai Lucan transplant
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 ian 18:02
Răspunde | Votează email 0 email
dana
Cand se lasa cu arestari si la spitalul foisorul de foc?Pentru o protezare de sold nu poti sa te operezi daca nu dai 5000 de lei spaga!
03 ian 16:15
Răspunde | Votează email 0 email
ProfuIoan
Multe dintre afirmatii pot fi adevarate, nu zic nu. Ramane insa o intrebare: cine va opera, cu cuccesul doctorului Lucan, de aici inainte ? Denuntatorul sau procurorii ? E posibil ca dr. Lucan sa fi primit foloase materiale de orice fel, inclusiv bani. Dar e singurul ? Si mai am o intrebare: oare pentru ce motiv il cautau bolnavii tocmai pe el? Oare pentru ce motiv ? Nu cumva pentru ca este un bun profesionist ? Imi amintesc o poveste despre profesorul Arseni care primea plicuri cu bani si ulterior a ridicat sectia de neurochirurgie care astazi ii poarta numele: Bagdasar-ARSENI.
1
EUR
4.6975
RON
21 Jan
noapte 0 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H