Dependent de sex? 6 semne că ai probleme

Dependenta de sex este intalnita mai des in randul barbatilor decat al femeilor si se manifesta printr-o dorinta coplesitoare de a face sex. Astfel, comportamentul sexual devine o problema si este considerat dependenta atunci cand interfereaza cu traiul de zi cu zi, cand afecteaza relatiile de munca, de prietenie sau stilul de viata.

RomaniaTV.net
22 feb. 2018, 16:57
Dependent de sex? 6 semne că ai probleme

Exista o linie intre sexul de placere si dependenta de sex. In ultimul caz, o lunga perioada de timp este dedicata activitatilor legate de sex. Barbatul aflat intr-o asemenea situatie pur si simplu nu isi pot controla comportamentul sexual sau sa ii reduca frecventa.

Adesea, astfel de oameni folosesc sexul pentru a scapa de alte probleme precum anxietatea, stresul, depresia sau izolarea sociala.

Alte nume pentru dependenta sexuala

Nimfomanie, hipersexualitate, arotomanie, perversitate, obsesie sexuala.

Semne si simptome ale dependentei de sex

– sa ai multiple partenere sau relatii extraconjugale;

– sa faci sex cu numeroase partenere necunoscute sau prostituate. Nimfomaniacul vede partenera ca pe un obiect sexual si il foloseste strict pentru sex;

– masturbare excesiva, 10-20 de ori pe zi;

– utilizarea excesiva a materialelor pornografice. Folosirea exagerata a liniilor erotice;

– angajarea in tipuri de sex pe care inainte nu le considera acceptabile. Spre exemplu, sex masochist sau sadic. Uneori, se implica in forme extreme precum pedofilie sau viol.

– sex in public.

Cauzele dependentei sexuale

Exista o serie de teorii care explica aparitia hipersexualitatii, inclusiv dificultati emotionale si psihologice, tulburari de personalitate ca rezultat al traumelor din copilarie. De asemenea, persoanele care sufera de boli psihice, precum depresia, tulburare bipolara si tulburari compulsive, pot fi si dependente de sex.

Rareori, tulburarile neurologice – epilepsia sau dementa, pot avea ca rezultat secundare nimfomania.

Exista medicamente care pot cauza hipersexualitate precum cele care contin dopamina.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.