Sute de produse naturiste expirate, confiscate la Braşov

Un depozit clandestin de produse, ce ar fi putut îmbolnăvi un oraş întreg, a fost descoperit la Braşov, informează România TV.

11 iun. 2013, 09:53
Sute de produse naturiste expirate, confiscate la Braşov

În depozit au fost găsite zeci de mii de flacoane cu tratamente despre care nu se ştie cum au fost produse sau ce conţin. În total, este vorba despre patru tone de materie primă.

De asemenea, 150 de kilograme de produse expirate au ajuns deja din acest depozit în farmacii. Totodată, controlul celor de la Protecţia Consumatorului s-a făcut după ce pe rafturile plafarelor şi farmaciilor s-au descoperit mai multe produse care aveau depăşit termenul de valabilitate. Comisarii au descoperit că marfa din depozit provine din Noua Zeelandă.

„În urma unui control tematic referitor la suplimentele alimentare am descoperit la agenţi economici din judeţul Braşov produse care ne-au ridicat semne de întrebare. Am reuşit să mergem pe firul acestor produse şi am descoperit o hală clandestină unde se porţionau, ambalau şi se distribuiau aceste produse fără ca agentul economic să aibă autorizaţie pentru aceste lucru. E vorba de 150 de kilograme de materie primă pe care noi am descoperit-o în depozit înainte să fie proporţionată şi care este expirată şi care va fi distrusă de noi şi din păcate o contitate foarte mare de materie primă, care provine din spaţiul extracomunitar, respectiv peste 4 tone de materie primă care nu are documente de însoţire şi toate celelalte elemente. Pot fi periculoase pentru că nu cunoaştem compoziţia şi termenul de valabilitate”, a declarat, la România TV, Sorin Susanu, director Protecţia Consumatorului Braşov.

Citeşte şi Medicamente şi suplimente alimentare EXPIRATE, descoperite într-o farmacie din Vaslui