Depresia duce la sinucidere. Vezi care sunt semnele şi poţi salva viaţa cuiva drag

Actorul Robin Williams s-a sinucis luni, la vârsta de 63 de ani, după o luptă cu depresia. Deși această boală este mai răspândită decât SIDA, cancerul sau diabetul, mulți oameni nu știu că o au. Află tot ce trebuie să știi despre depresie și cum o poți trata.

17 aug. 2014, 08:57
Depresia duce la sinucidere. Vezi care sunt semnele şi poţi salva viaţa cuiva drag

Depresia este mai mult decât un sentiment de tristețe, este o boală caracterizată prin epuizare psihică, ce poate lua diverse forme. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, un roman din 10 suferă de depresie, iar femeile sunt cu 70% mai predispuse spre această afecțiune decât bărbații.

Deși sunt multe semne ale depresiei, precum sentimentul persistent de inutilitate și de pierdere a speranței, lipsa interesului pentru orice activitate și tulburări ale somnului, unul dintre cele mai comune simptome este dorința de sinucidere. De altfel, depresia este cea mai comună afecțiune psihică, asociată cu sinuciderea. Îngrijorător este și faptul că rata sinuciderilor a crescut în ultimii ani, numărul deceselor fiind mai mare decât cel produs de accidentele rutiere.

Citeşte mai mult pe unica.ro