Depresia la bărbaţi. Vezi semnele care o dezvăluie

Depresia este o o boala serioasa si trebuie tratata ca atare. Aceasta afecteaza atat femeile, cat si barbatii, nu tine seama de marimea contului din banca, n-are preferinte de varsta, profesie, etc. In Romania nu exista date clare privind numarul bolnavilor, insa in SUA nu mai putin de cinci milioane de barbati sunt diagnosticati ca depresivi. In cazul in care nu este tratata, depresia ii impinge pe oameni chiar la sinucidere.

16 oct. 2013, 19:55
Depresia la bărbaţi. Vezi semnele care o dezvăluie

Iata care sunt pricipalele semne pe care trebuie sa le luati in seama atunci cand vine vorba despre depresie.

Primul semn de depresie: oboseala

Oamenii depresivi sufera o serie de schimbari fizice si emotionale. Spre exemplu, activitatea intelectuala devine mai lenta, de asemenea reactiile si miscarile. Lentorii care caracterizeaza subiectul i se asociaza oboseala profunda, persistenta.

Prea mult sau prea putin somn poate insemna depresie

Problemele cu somnul, precum insomnia – trezire dimineata devreme – precum si excesul de somn sunt simptomele comune ale depresiei. Sunt persoane care chiar si dupa 12 ore de somn tot se simt rupti de oboseala.

Starile de anxietate duc la depresie

Specialistii au demonstrat legaturi  puternice intre axietate si depresie. Barbatii sunt cei mai expusi la anxietate mai ales in aceste vremuri tulburi din punct de vedere economic cand isi pot pierde job-ul si astfel nu-si mai pot intretine familia.

Depresia se masoara in dureri de stomac sau de spate

Problemele de sanatate precum constipatia sau diareea alaturi de dureri ale stomacului sau spatelui sunt semne clare de depresie. Insa, de cele mai multe ori, barbatii nu constientizeaza ca aceste probleme merg mana in mana cu depresia.

Iritabilitate ridicata, un posibil semn de depresie

Barbati care sufera de depresie se pot manifesta prin suparari, prin stari de iritare accentuata si de agitatie. Subiectului in cauza ii este din ce in ce mai greu sa se stapaneasca. Barbatii spun ca sunt nervosi din cauza gandurilor negre care ii bantuie constant.

Depresia se poate manifesta prin dificultati de concentrare

Barbatilor afectati de depresie le scade abilitatea de a procesa informatia ceea ce inseamna ca nu vor putea sa se concentreze la munca si la indeplinirea sarcinilor de serviciu. Acestia nu se mai implica deloc in ceea ce fac, par mereu absenti, chiar daca fizic sunt in aceeasi incapere, punandu-si astfel,job-ul in pericol.

Furie si ostilitate = depresie

In cazul unor barbati, depresia se manifesta prin stari de furie si ostilitate sau chiar agresivitate. Potrivit specialistilor, daca un subiect realizeaza ca ceva nu este in regula cu el vrea sa-si demonstreze lui, insusi, ca este puternic si capabil de fapte mari. Furia si ostilitatea sunt diferite de iritabilitate, primele doua sunt emotii mult mai puternice.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro