Deputat PSD: Victor Ponta nu are de ce să-şi dea demisia

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a declarat, joi, că premierul Victor Ponta nu are de ce să-şi dea demisia. Ba mai mult, spune el, Ponta trebuie să-şi continue mandatul.

17 sept. 2015, 14:48
Deputat PSD: Victor Ponta nu are de ce să-şi dea demisia

Faptul că Victor Ponta este trimis în judecată este şi dorinţa dânsului, şi-a exprimat-o public şi faţă de media, că îşi doreşte cât mai repede să ajungă în instanţă să-şi dovedească nevinovăţia. Nu are de ce să-şi dea demisia, pentru că, atâta timp cât am avut un preşedinte, pe domnul Iohannis, care a fost în această situaţie, când a candidat la Preşedinţie, era trimis în judecată şi nimeni atunci nu s-a ofuscat, nimeni nu a sărit, nici cei din străinătate să spună că avem un preşedinte care candidează şi este trimis în judecată„, a afirmat Cătălin Rădulescu, potrivit romanialibera.ro.

Deputatul social-democrat a mai spus că premierul nu este judecat într-o cauză penală din timpul mandatului şi acest lucru nu afectează imaginea PSD.

Nu este o cauză penală în mandatul dânsului de premier. Dânsul este trimis în judecată pentru o faptă presupusă. Nu afectează imaginea PSD, sub nicio formă. Nu are de ce să afecteze, atât timp cât există prezumţia de nevinovăţie. Dacă în instanţă se va dovedi vinovăţia dânsului, atunci va fi afecată. Nu are niciun motiv să se retragă premierul, dânsul trebuie să-şi continue mandatul, are un mandat bun, dacă nu ar avea susţinerea partidului, ar fi altceva. Deocamdată noi nu am pus această problemă„, a mai spus Cătălin Rădulescu.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Turceni-Rovinari, alături de Dan Şova şi alte trei  persoane. Dosarul va fi instrumentat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta, trimis în judecată: Preşedintele Iohannis NU îl poate suspenda din funcţie