Cresc salariile în sistemul public de sănătate. De când se aplică majorările

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, cu 288 de voturi pentru, ordonanța de urgență 70/ 2014 privind salarizarea personalului din sistemul public sanitar în anul 2015, care prevede că începând cu data de 1 ianuarie salariul de bază brut al personalului din sistemul public sanitar se majorează cu 100 de lei.

10 iun. 2015, 13:28
Cresc salariile în sistemul public de sănătate. De când se aplică majorările

Obiectul de reglementare a ordonanței este acordarea, începând cu data de 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitățile medico-sociale și din sistemul public de asistență socială, a unei majorări a salariului de bază brut în cuantum de 100 de lei, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Oficial: Proiectul privind veniturile suplimentare ale medicilor nu este o măsură împotriva sistemului privat

Deputatul PSD Sonia Drăghici a declarat, în plenul Camerei, că această lege „este o nouă victorie repurtată de partidul aflat la guvernare pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și respectiv salarizarea personalului medico-sanitar”.

După ce au crescut salariile medicilor rezidenți, iată că de data aceasta întreg personalul din sistemul sanitar, pornind de la personal inferior, mediu, asistente medicale, medici, beneficiază de această lege.

Suma nu este mare, dar, în orice caz, este un bun început, ceea ce denotă preocuparea pe care PSD, împreună cu coaliția de la guvernare, o are pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, de lucru, de studiu, a personalului care deservește sănătatea pacienților”, a afirmat Drăghici.

Deputatul PNL Horia Cristian a spus că liberalii susțin ordonanța, dar „rămâne o problemă legată de finanțarea acestor creșteri salariale”.

„După cum știți, bugetul alocat spitalelor nu a crescut cu niciun leu și spitalele se vor afla în mod evident în dificultate la sfârșitul anului, dar asta este o altă discuție. PNL va susține acest proiect de lege”, a precizat liberalul.

Citeşte şi: Salariile medicilor cresc. Proiectul de lege privind veniturile lor suplimentare a fost adoptat de Senat

Proiectul de lege privind adoptarea acestei ordonanțe a fost aprobat de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional.