Deputaţii PNL au depus pentru a treia oară moţiunea simplă pe Energie: „România în beznă. PSD și ALDE fură curent”

Deputații PNL au depus din nou miercuri, pentru a treia oară, în plenul Camerei Deputaților, moțiunea simplă pe Energie "România în beznă. PSD și ALDE fură curent".

RomaniaTV.net
29 nov. 2017, 11:43
Deputaţii PNL au depus pentru a treia oară moţiunea simplă pe Energie: „România în beznă. PSD și ALDE fură curent”

„PNL redepune astăzi moțiunea ‘România în beznă. PSD și ALDE fură curent”. Este inițiată de deputați ai PNL și vă reamintim că prin refuzul de dezbatere în plenul Camerei Deputaților a acestei moțiuni, dumneavoastră, domnule președinte, comiteți un abuz de drept. V-am adus spre înștiințare celelalte moțiuni pe care dumneavoastră, în calitate de parlamentari ai Opoziției, le-ați depus și unde încălcați în mod flagrant articolul 186 din Regulament pe care dumneavoastră îl invocați. Vă dau exemplu — moțiunea ‘Minciuna — adevărul Justiției Macovei’, moțiune prin care solicitați demiterea ministrului Justiției, ‘Drepturile omului nu sunt un lux’ — solicitați înlăturarea neîntârziată de către șeful guvernului din orice poziție de decizie publică.(…) Există decizii ale CCR care susțin dreptul unui grup parlamentar de a iniția moțiuni simple și de cenzură, atâta timp cât ele nu produc un efect juridic prin votul dat. Așadar, o moțiune simplă nu duce la demiterea ministrului, noi putem să solicităm primului ministru să-l demită pe ministrul respectiv, nu confundați lucrurile și nu faceți din nou un abuz în Camera Deputaților”, a spus liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan.

Moțiunea simplă pe Energie a mai fost depusă de două ori în plenul Camerei Deputaților, dar a fost returnată inițiatorilor de Biroul permanent pe motiv că încalcă Regulamentul Camerei prin solicitarea demiterii ministrului de resort.

Varianta depusă miercuri este aceeași cu cea depusă anterior.