Deputaţii USR au protestat în plenul Senatului împotriva legii graţierii. Şedinţa a fost întârziată o jumătate de oră VIDEO

Şedinţa de plen a Senatului de luni a fost întârziată aproximativ jumătate de oră din cauza prezenţei în sala de plen a mai multor deputaţi USR, printre care Nicuşor Dan şi Cosette Chichirău, care aveau pancarte pe care scria ”Respingeţi legea graţierii”.

08 mai 2017, 14:13
Deputaţii USR au protestat în plenul Senatului împotriva legii graţierii. Şedinţa a fost întârziată o jumătate de oră VIDEO

Mai mulţi deputaţi USR au venit luni în sala de plen a Senatului cu pancarte prin care protestau faţă de Legea graţierii. Preşedintele de şedinţă, social-democratul Claudiu Manda, le-a cerut deputaţilor USR să părăsească sala de plen. De asemenea, Manda le-a cerut şi senatorilor USR să-i roage pe colegii de la Camera Deputaţilor să iasă din sală.

În încercarea de a-i convinge pe deputaţii USR să părăsească plenul Senatului, în sală a venit chiar şi secretarul general al Senatului, Ion Vărgău.

După mai multe discuţii între liderul senatorilor USR, Cristian Ghica, şi preşedintele de şedinţă, Claudiu Manda, deputaţii USR au ieşit din sala de plen a Senatului şi au mers în loja rezervată invitaţilor, continuând să afişeze pancartele pe care scria ”Respingeţi legea graţierii”.

”Vreau să precizeze că şedinţa plenului Senatului se desfãşoară cu senatori, motiv pentru care îi rog pe colegii de la USR să ne lase sã ne desfãşurăm activitatea. Înţelegem şi motivul pentru care domniile lor vin aici şi trebuie să precizez încă de la început că punctul de vedere pe legea graţierii al PSD şi ALDE este solicitarea de a retrimite la Comisie şi de a reface raportul”, a spus Manda.