Deputatul care s-a ascuns în tufiş după ce a provocat un accident, declaraţii ULUITOARE la proces

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost implicat, pe 30 octombrie 2014, într-un accident de circulație. După accident s-a spus că deputatul PSD s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, aşa cum a şi recunoscut în faţa unui medic, însă în faţa instanţei politicianul a negat totul. Mai mult, Muntean susţine că este victima unei înscenări, că nici nu se afla la volanul maşinii care a provocat accidentul şi că nu a vrut să se ascund în boscheţi, unde a fost găsit, ci doar să caute un căţel care era lângă el pe banchetă şi fugise

RomaniaTV.net
28 iul. 2015, 13:44
Deputatul care s-a ascuns în tufiş după ce a provocat un accident, declaraţii ULUITOARE la proces

Deputatul Mircia Muntean, care s-a ascuns în boscheți după ce a provocat un accident grav, a făcut declarații halucinante în fața judecătorilor. La termenul de marţi al procesului aflat pe rolul ICCJ, el a povestit că nu s-a aruncat în tufișuri după ce a lovit patru autoturisme, ci că își căuta cățelul. În plus, spune că nu a lovit 4 mașini, ci doar pe cea a șoferului său.

„Propriu-zis, eu am avut un accident cu şoferul meu şi s-a invocat că am avut un accident cu alte patru maşini. M-a lăsat între scaune şoferul şi a fugit. Atat. S-a urcat la fiica sa în maşina, a dus maşina la reparat trei zile, a fost văzut pe jos. N-a sărit din mers, că mergeam cu 5 kilometri la oră. Dar tot mers era! Dar 5 kilometri la oră e discutabil”, a spus Mircia Muntean la ieşirea de la ICCJ, unde este judecat.

Mai mult deputatul susţine că vina pentru acest scandal o poartă adversarii săi politici, care ar fi înscenat totul, şi în niciun caz alcoolemia depistată.

„A fost o răfuială între mine, actualul candidat de primar şi primarul în funcţie. Am camerele de luat deveri pe care le-au trucat. La 6.20 eram în dreapta, la 6.24 nu mai eram. La 4 minute de la accident n-a mai fost şoferul şi eram eu. Nu am avut niciodată volanul în mână. M-am trezit în faţa casei, la 100 de metri, într-un, chipurile, grav accident”, spune deputatul PSD.

Avocatul parlamentarului a contestat proba testului de alcoolemie efectuată de medicii legişti.

La data de 30 octombrie 2014, organele de poliție din cadrul municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul că, în zona aflată în intersecția semaforizată dintre str. Zarandului și str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulație a sensului de mers Sibiu — Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva.

Din probele administrate în cauză, a reieșit că Mircia Muntean, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staționare la culoarea roșie a semaforului, venind din spatele acestora și nereușind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla, ulterior îndepărtându-se de zona accidentului.

Mircia Muntean a fost descoperit, după aproximativ 20 minute, încercând să escaladeze un gard împrejmuitor din apropiere și dus la locul accidentului de către un polițist.

În buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara, se atestă faptul că Mircia Muntean avea o alcoolemie de 1,30 gr la mie la prima probă de sânge recoltată, respectiv 1,10 gr la mie la cea de-a doua probă.

Raportat la decizia nr. 732 din 16 decembrie 2014 a Curții Constituționale, referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 336 alin. 1 și 3 Cod penal, prin ordonanța din data de 10 martie 2015, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei lui Mircia Muntean la momentul depistării în trafic, imediat după producerea accidentului, respectiv orele 18:30, în data de 30 octombrie 2014.

Astfel, prin raportul de expertiză medico-legal al IML Timișoara, din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactivă a alcoolemiei s-a concluzionat că „la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircea era în eliminare și ar fi putut avea o alcoolemie teoretică de aproximativ 1,80 gr la mie”.

Actul medico-legal mai menționează că s-a constatat o neconcordanță între alcoolemia teoretică rezultată din datele de consum și valorile certe stabilite la analiză, neconcordanță ce denotă un consum real de băuturi alcoolice mai mare decât cel declarat.

Prin același act, procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea de către Mircia Muntean a infracțiunii de părăsire a locului accidentului, motivat de faptul că în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.