Deputatul Cătălin Teodorescu, salvat de colegi. Cererea DNA de arestare NU a trecut de plenul Camerei

Deputatul PNL Cătălin Teodorescu scapă de arest. Cererea DNA de arestare preventivă a lui Teodorescu nu a trecut, miercuri, de plenul Camerei, neîntrunind numărul necesar de voturi. Înainte de votul în cazul Teodorescu, deputaţii au dat în schimb undă verde solicitării de arestare a lui Ioan Oltean.

09 dec. 2015, 13:49
Deputatul Cătălin Teodorescu, salvat de colegi. Cererea DNA de arestare NU a trecut de plenul Camerei

Deputatul PNL Cătălin Teodorescu nu va putea fi arestat preventiv, în dosarul ANRP în care este cercetat alături de Ioan Oltean, în condiţiile în care, în plen, nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea solicitării DNA.

Potrivit anunţului oficial din plenul Camerei Deputaţilor, 153 de deputaţi au votat „pentru” solicitarea DNA, 110 „împotrivă”.

Pentru ca solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive să fie aprobată, erau necesare 157 de voturi, în condiţiile în care îşi înregistraseră prezenţa la vot 312 deputaţi.

 

Conform Constituţiei şi regulamentului Camerei Deputaţilor, ridicarea imunităţii se face cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, în condiţiile de cvorum.

Este a doua oară când deputatul Cătălin Teodorescu este „salvat” de colegii săi.

Înainte ca deputaţii să îl salveze pe  Teodorescu, au votat cererea de arestare a lui Ioan Oltean. Astfel, plenul a aprobat solicitarea DNA de arestare preventivă a lui Oltean, cu 186 de voturi”pentru” şi 111 „împotrivă”

CITEŞTE ŞI Ioan Oltean poate fi ARESTAT. Deputaţii au aprobat cererea DNA: „Mi-am făcut bagajul” VIDEO