Deputatul Florin Popescu: Mă retrag din cursa pentru europarlamentare. Dar nu am cerut mită nici un pui

Deputatul Florin Popescu a declarat că se retrage din cursa pentru alegerile europarlamentare, în urma acuzaţiilor de trafic de influenţă la alegerile din 2012.

RomaniaTV.net
23 apr. 2014, 16:10
Deputatul Florin Popescu: Mă retrag din cursa pentru europarlamentare. Dar nu am cerut mită nici un pui

În plus, el a spus că se pune la dispoziţia justiţiei, dar nu va demisiona din Parlament decât dacă va fi condamnat.

„Mă retrag de pe lista candidaţilor la europarlamentare, respect decizia justiţiei, mă pun la dispoziţia oricărui organ de anchetă, 24 din 24 de ore. Consider, totuşi, că nu sunt un pericol public. Nu am de gând să atac justiţia, nicio instituţie. Le voi cere colegilor din Parlament să nu împiedice acest demers. Dacă o instanţa mă condamnă, evident că-mi dau demisia. Dar până nu sunt condamnat, nu demisionez, este normal, se invocă prezumţia de nevinovăţie. Sunt egal în faţa legii ca toată lumea”, a declarat Florin Popescu, în direct la România TV.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Forin Popescu pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se artă într-un comunicat al DNA.

Procurorii DNA au dispus miercuri începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sub acuzaţia că, în 2012, Florin Aurelian Popescu, „folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a PDL, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”.

Ulterior, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea.

Detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă.

Întrebat de România TV dacă a pretins acea cantitate de pui, deputatul a negat acest fapt, afirmând că nu a cerut niciodată niciun pui, că nu a făcut niciodată trafic de influenţă.