Deputatul Gabriel Vlase ales vicepreşedinte al Adunării Parlamentare NATO. Vezi mesajul lui Ponta

Premierul Victor Ponta consideră că desemnarea deputatului Gabriel Vlase în funcţia de vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a NATO atestă faptul că "nu suntem chiar aşa de rău priviţi în lume, cum spun unii".

13 oct. 2013, 14:18
Deputatul Gabriel Vlase ales vicepreşedinte al Adunării Parlamentare NATO. Vezi mesajul lui Ponta

Romaniei este reprezentată, astfel în premieră, în componenţa structurii de conducere a Adunării Parlamentare NATO.

„Sunt foarte mulţumit că a fost ales (Gabriel Vlase, n.r.) în această importantă funcţie internaţională. L-am susţinut. Alegerea sa este, însă, şi o atestare a faptului că nu suntem chiar aşa de rău priviţi în lume, cum spun unii. Mă bucur pentru el şi îi urez succes. Acesta nu va fi doar unul personal, ci al politicii internaţionale promovate de Parlamentul României”, a declarat Victor Ponta pentru Agerpres.

Şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a salutat numirea lui Gabriel Vlase în poziţia de vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a NATO. Ministrul a declarat, potrivit unui comunicat transmis de MApN, că acest vot înseamnă o reconfirmare a angajamentului asumat de către România în faţa aliaţilor săi ca un partener de încredere.

Deputatul PSD de Bacău Gabriel Vlase, şeful delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, a fost ales, sâmbătă, vicepreşedinte al acestui forum, la lucrările celei de a 59-a reuniuni anuale care s-au desfăşurat la Dubrovnik, în Croaţia.

Noua structură de conducere a Adunării Parlamentare NATO este formată din preşedintele Hugh Bayley (Marea Britanie) şi vicepreşedinţii Gabriel Vlase (România), Nicole Ameline (Franţa), Cheryl Gallant (Canada), Daniel Bacquelaine (Belgia) şi Karl Lamers (Germania).