Deputatul Ioan Oltean află pe 9 decembrie dacă va fi ARESTAT în Dosarul ANRP

Deputatul Ioan Oltean va afla pe 9 decembrie dacă poate fi arestat. Parlamentarii vor vota atunci solicitarea DNA de reţinere şi arestare a deputatului în dosarul retrocedărilor ilegale, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
27 nov. 2015, 12:42
Deputatul Ioan Oltean află pe 9 decembrie dacă va fi ARESTAT în Dosarul ANRP

Vacanţa de 1 decembrie a amânat o decizie pe arestarea lui Ioan Oltean. Pentru că luni şi marţi deputaţii sunt liberi, Comisia Juridică ar putea discuta dosarul lui Ioan Oltean începând de miercuri. Deputatul PNL este acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Potrivit România TV, dosarul lui Ioan Oltean are peste 1.300 de pagini.

Procurorul general Tiberiu Nițu a trimis vineri ministrului Justiției cererea DNA privind sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, urmăriți penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

Citeşte şi: DNA cere aviz pentru ARESTAREA lui Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu. Niţu a trimis cererea DNA la Ministerul Justiţiei

Şefa DNA, Laura Codruța Kövesi, l-a sesizat pe procurorul general al P.Î.C.C.J pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, ambii de la PNL, pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu, într-un dosar privind retrocedări ilegale.

Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), în prezent deputat în Parlamentul României, (trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză), este urmărit penal de procurori pentru infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Deputatul Ioan Oltean este acuzat de trafic de influență şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai și cu președinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuţa, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului. În schimb cesionarul Rotaru Mihai i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii”.