Deputatul „mitralieră” Cătălin Rădulescu, păgubit cu 140.000 de euro. Hoţii l-au lăsat fără maşina de lux. „Ghinion, cum spune cineva”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost prădat de hoţi şi a rămas fără maşina de lux. Parlamentarul susţine că maşina, un Range Rover de 140.000 de euro cumpărat acum două luni, fusese parcată marţi seară chiar lângă sediul SRI, iar miercuri dimineaţă, parlamentarul nu şi-a mai găsit SUV-ul în parcare.

16 nov. 2017, 09:15
Deputatul „mitralieră” Cătălin Rădulescu, păgubit cu 140.000 de euro. Hoţii l-au lăsat fără maşina de lux. „Ghinion, cum spune cineva”

UPDATE. Prima reacţie a deputatul căruia i s-a furat maşina din faţa sediului SRI. Cătălin Rădulescu spune că hoţii i-au luat maşina după ce aflaseră că s-ar afla în vehicul şi semnăturile strânse pe legile justiţiei şi, de fapt, acestea ar fi fost vizate. Din fericire, spune pesedistul, o inspiraţie de moment l-a făcut să nu lase în maşină lista cu semnături. „Ghinion, cum spune cineva. Era să-mi fure şi semnăturile pe legea justiţiei, dar am zis să le iau să mă mai uit pe ele şi nu le-au putut lua…îi rog pe hoţi să-mi aducă maşina, legile sunt la mine. Maşina asta nu putea porni decât cu telecomandă, iar dacă spargi geamul se blochează toate uşile. Nu bănuiesc pe nimeni, e treaba poliţiei…dimineaţa la 10 veneam spre parlament, când am văzut că nu mai e maşina în faţă. M-am dus, m-am uitat, mi-am dat seama că a fost furată, am sunat la 112, i-am dat mesaj dlui ministru şi preşedintelui partidului să le spun că lângă SRI se fură maşini”, a punctat parlamentarul.

Parlamentarul social-democrat spune că şi-a lăsat maşina lângă blocul în care locuieşte chiar în apropierea Parlamentului şi exact lângă sediul Serviciului Român de Informaţii din Capitală. Cătălin Rădulescu susţine că a strâns în Parlament semnături pentru modificările aduse la legea justiţiei şi toate amendamentele pe care le avea erau în maşină.

Reprezentanţii societăţii de unde a cumpărat bolidul susţin că o astfel de maşină nu poate fi furată. Poliţiştii au făcut astăzi toată ziua cercetări. ”Dimineaţă, la ora 10.00, am vrut să vin la Comisia de Anchetă şi când am ieşit din bloc nu am mai găsit maşina. Clar am fost urmărit de cineva. În al doilea rand, să furi o maşină de lângă Parlament şi SRI mi se pare o chestie neimaginabilă”, a declarat pentru Realitatea TV Rădulescu.

Deputatul PSD a uitat să treacă în declaraţia de avere achiziţia maşinii de lux. De altfel, în declaraţia datată în urmă cu o lună de zile deputatul nu avea niciun autoturism.

”Maşina este destul de sofisticată, are un sistem de autoblocare. Puteai sa intri, dar nu mai puteai să ieşi. Eu am anunţat ministrul de Interne, Carmen Dan, care era în şedinţă de Guvern, i-am trimis mesaj preşedintelui Dragnea ca să-i spun ca mi s-a furat maşina de aici”, a mai spus parlamentarul PSD.

„Vă confirmăm că persoana în cauză a reclamat dispariţia autoturismului parcat în faţa locuinţei. Imediat la faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul Secţiei 14 Poliţie, precum şi din cadrul structurii de specialitate. Au fost demarate investigaţiile. Cercetările sunt efectuate de Serviciul Furturi Auto sub supravegherea PSJ 4 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, pentru identificarea făptuitorilor şi recuperarea autoturismului”, a declarat pentru  Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

În urmă cu opt luni, deputatul Cătălin Rădulescu a rămas fără un pistol-mitralieră şi fără o puşcă de vânătoare pe care le deţinea acasă. Poliţia Argeş s-au autosesizat şi a făcut verificări cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor după declaraţiile făcute de către Rădulescu în cadrul unui interviu pentru „Adevărul“.