Deputatul PSD Vlad Cosma, audiat la DNA Ploieşti în dosarul cumnatului lui Ponta, Iulian Herţanu

Deputatul PSD Vlad Cosma a ajuns, joi, la sediul DNA Ploiești, pentru a da declaraţii în dosarul în care este cercetat în stare de arest preventiv cumnatul premierului Ponta, Iulian Herțanu. Tot joi, la DNA, a ajuns şi tatăl deputatului PSD, Mircea Cosma.

RomaniaTV.net
19 mart. 2015, 10:56
Deputatul PSD Vlad Cosma, audiat la DNA Ploieşti în dosarul cumnatului lui Ponta, Iulian Herţanu

Vlad Cosma a declarat, la ieşirea de la DNA, că până acum a studiat dosarul, iar azi urmează să facă și declarații.

Cu puțin timp înaintea de sosirea deputatului PSD la sediul DNA Ploiești, din instituție ieşise tatăl său, președintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Vlad Cosma, care este urmărit penal în dosarul în care Iulian Herțanu este arestat preventiv fiind acuzat de deturnare de fonduri europene, a dat declarații, timp de aproape trei ore, în fața procurorilor care instrumentează dosarul în cauză.

La ieșirea de la DNA, Cosma a afirmat, răspunzând unor întrebări ale ziariștilor, că le-a spus procurorilor adevărul, negând că l-ar cunoaște pe Herțanu.

Mircea și Vlad Cosma sunt urmăriți penal în dosar, fiind acuzați de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

Timp de trei ore, Mircea Cosma, care a venit însoţit de avocatul său, a dat declarații în dosarul în care cumnatul premierului Ponta a fost arestat pentru deturnare de fonduri europene. La intrarea în sediul DNA, Cosma a afirmat că ”la momentul în care s-a ținut licitația pentru lucrările de canalizare din Comarnic, el se afla în spital”.

Ulterior, la ieșirea de la DNA, Cosma a spus, răspunzând unor întrebări, că nu-l cunoaște pe Iulian Herțanu și că presiuni cu privire la câștigarea contractului de la Comarnic de către SC Grossman se puteau face doar la Hidro Prahova. „Nu l-am văzut în viața mea și nu-l cunosc”, a afirmat Cosma cu privire la Herțanu.

Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, și omul de afaceri Vladimir Ciorbă se află în arest preventiv, aceștia fiind urmăriți penal într-un dosar instrumentat de DNA Ploiești, care vizează mai multe infracțiuni, printre care și cea de deturnare de fonduri europene.

În același dosar, directorul SC Grossman, Ilie Drăgan, este arestat la domiciliu, în timp ce alte cinci persoane sunt urmărite penal sub control judiciar — deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, președintele CJ, Mircea Cosma, fostul consilier județean, Mihail Coman și omul de afaceri Liviu Munteanu.