Protestatarii de la Palatul Parlamentului, comparaţi cu minerii lui Iliescu de către un deputat UDMR

Deputatul UDMR Marton Arpad i-a comparat joi pe protestatarii care au manifestat miercuri seara în faţa Palatului Parlamentului cu minerii veniţi în 1990 în Bucureşti, iar pe cei de la USR i-a comparat cu Ion Iliescu.

RomaniaTV.net
07 dec. 2017, 09:47
Protestatarii de la Palatul Parlamentului, comparaţi cu minerii lui Iliescu de către un deputat UDMR

Marton Arpad a povestit cum a plecat miercuri seara de la Parlament pe jos, trecând prin mijlocul protestatarilor din Parcul Izvor. El a spus că l-a văzut în mijlocul manifestanţilor pe unul din liderii USR care spunea că protestatarii sunt paşnici şi că nu partidul i-a chemat în stradă.

Marton a spus că după ce a ajuns acasă a văzut la televizor un alt lider USR care le-a mulţumit protestatarilor.

”Eu mi-am adus aminte de iunie 1990 când, deşi nu i-a cehmat, Iliescu le-a mulţumit minerilor pentru că au venit să apere statul de drept”, a mai spus el în comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei.

Reacţia a venit imediat din partea deputatului USR, Stelian Ion.

”Noi nu am chemat oamenii în stradă, deşi consider că este o manifestare de civism, ultima redută a democraţiei noastre. Este un drept fundamental acesta de a protesta. Să fim comparaţi cu Iliescu în 1990 care a chemat minerii, să comparaţi oamenii care protestează paşnic în faţa Parlamentului cu minerii care au venit cu bâtele şi au măturat Bucureştiul este inimaginabil”, i-a spus Stelian Ion deputatului UDMR.