Descinderi DNA la sediul CJ Caraş-Severin. Sorin Frunzăverde: Nu se poate vorbi de presiuni asupra primarilor

Descinderi DNA au avut loc acasă la baronul PNL din Caraş Severin, Sorin Frunzăverde. Procurorii au făcut percheziţii şi în biroul lui din sediul Consiliului Judeţean. Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2014.

14 mai 2015, 05:16
Descinderi DNA la sediul CJ Caraş-Severin. Sorin Frunzăverde: Nu se poate vorbi de presiuni asupra primarilor

Sorin Frunzăverde a declarat la finalizarea perchezițiilor care au avut loc la sediul CJ, că nu se poate vorbi de presiuni pe care le-ar fi exercitat asupra primarilor în timpul campaniei prezidențiale.

„Nu înțeleg ce puteam face penal la alegeri. Cum puteam eu să influențez voturi? Cât despre presiuni asupra primarilor, despre ce presiuni vorbim? Cum puteam eu să îi presez? Dându-le fonduri? Ce fonduri, din moment ce Consiliul Județean nu mai împarte bani la primării? La primul tur, am fost suspectat că nu am făcut campanie, acum se spune că am făcut campanie nu știu cum… Au plecat de la PNL la PSD 20 de primari. Deci ce presiuni puteam face eu? Am făcut o campanie normală, la fel ca întotdeauna”, a afirmat Sorin Frunzăverde.

Joi, la sediul CJ Caraș-Severin, la domiciliul presedintelui acestei instituții, Sorin Frunzăverde, și la sediul Camerei de Comerț Caraș-Severin au avut loc percheziții ale DNA, într-o anchetă ce vizează nereguli privind desfășurarea turului al doilea al alegerilor prezidențiale de anul trecut.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2014”, informează Ministerul Public.

Citeşte şi Percheziţii la IPJ Botoşani. Există suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de corupţie

Vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş Severin, Ionesie Ghiorghioni,  a fost arestat ieri pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de luare de mită, corupţie, trafic de influenţă, abuz în serviciu. Ionesie Ghioghioni a fost prins în flagrant de către procurorii DNA, în timp ce lua 20000 de lei mită.

„În cursul zilei de 14 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații situate în județul Caraș – Severin, din care una este sediul unei instituții publice”, mai arată Ministerul Public.

Citeşte şi Percheziţii la Spitalul Judeţean Argeş. Investigaţiile vizează achiziţia de medicamente şi materiale sanitare

Astfel, este posibil ca acesta să fi făcut anumite declaraţii, poate chiar şi un denunţ împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Sorin Frunzăverde. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.