Descoperă alimentele care îţi curăţă şi îţi albesc dinţii

Pentru situațiile în care nu ai cum să folosești periuța de dinți poți să apelezi la câteva alimente care curăță dinții și îi albesc.

RomaniaTV.net
14 dec. 2017, 11:33
Descoperă alimentele care îţi curăţă şi îţi albesc dinţii

1. Brânza versus guma de mestecat

După masa de prânz suntem tentați să luăm o gumă de mestecat pentru a curăța dinții și a împrospăta respirația, însă știai că brânza este mult mai eficientă în acest sens? Specialiștii susțin că o bucată de brânză poate să curețe mai bine dinții decât guma de mestecat, deoarece crește nivelul pH-ului peste 5,5 și reduce riscul de carii. Pentru a proteja dantura de probleme este foarte important nivelul pH-ului.

Citeşte şi 6 remedii naturiste pentru durerile de dinţi

În schimb, guma de mestecat nu face altceva decât să stimuleze producția salivei care este sănătoasă pentru dinți, însă trebuie să eviți sortimentele cu zahăr care distrug dantura. Astfel că dacă nu vrei să folosești guma de mestecat trebuie să știi că cea mai bună alternativă poate să fie o bucată de brânză care curăță dinții și împiedică îngălbenirea lor.

2. Turmeric versus medicamente

Această pulbere de un galben intens este recunoscută pentru faptul că albește dinții și are un efect antibacterian, protejând cavitatea bucală de infecții cum ar fi gingivita, inflamarea gingiilor și durerile asociate. Este un remediu mult mai eficient decât multe tratamente medicamentoase, susțin specialiștii și poate să fie folosit ori de câte ori este nevoie fără efecte adverse. În schimb, anumite medicamente pot să determine o uscăciune exagerată a gurii, respirația urât mirositoare și probleme lanivelul gingiilor și a dinților.

Citeşte şi Ce spune forma dinţilor despre personalitatea ta. Ai curaj să zâmbeşti?

3. Castraveți versus lămâie

Este un mit faptul că lămâile pot să albească dinții, iar dacă întrebi un medic stomatolog îți va spune că poate să aibă efecte negative foarte serioase asupra smalțului dentar. Astfel că, cea mai bună alternativă o constituie castraveții. Astfel că după o masă de prânz poți să-ți cureți dinții consumând o felie de castravete care curăță dantura, masează gingiile și previne îngălbenirea dinților. În schimb, lămâile conțin acid care poate să subțieze smalțul dinților, favorizând astfel apariția problemelor dentare.

Citeşte continuarea pe Eva.ro.