Descoperă care sunt cele mai comune alimente contrafăcute

Uleiul de măsline, mierea sau peştele sunt cele mai contrafăcute alimente. Fenomenul ar trebui să fie îngrijorător atât pentru producători, cât şi pentru guvern sau consumatori, a declarat, într-o conferinţă pe tema cerificărilor alimentare, Milan Dopuda, Bureau Veritas.

RomaniaTV.net
14 iun. 2018, 12:25
Descoperă care sunt cele mai comune alimente contrafăcute

„Frauda alimentară reprezintă înlocuirea deliberată şi intenţionată, inexactitatea, falsificarea sau contrafacerea produselor alimentare, a materiilor prime, a ingredientelor sau a ambalajelor plasate pe piaţă pentru câştiguri economice. Include toate tipurile de fraude alimentare. De exemplu, diluarea unui produs alimentar, adăugarea unei substanţe mai ieftine la un produs alimentar procesat scump”, a precizat Milan Dopuda, Adriatic Balkan District Deputy food project manager, Bureau Veritas.

Oficialul a precizat că problema fraudei alimentare trebuie să reprezinte un semnal de alarmă atât pentru producători cât şi pentru guvern şi consumator.

„Frauda alimentară trebuie să fie un motiv de îngrijorare atât pentru producători cât şi pentru guvern si consumatori. Persoanele care fac astfel de fraude nu fac rău doar pieţei, ci şi consumatorului, deoarece, acesta va căpăta un gust greşit al alimentelor”, a precizat Milan Dopuda, potrivit descopera.ro.

Mere şi sucul de portocale intră în categoria produselor uşor de fraudat. În acest caz s-a constatat că sucurile de fructe alterate pot conţine ingrediente artificiale, cum ar fi sulfatul de potasiu, glutamatul monosodic sau zahărul de porumb, iar o altă modalitate de a modifica calitatea sucurilor este aceea că sucurile 100% naturale pot fi amestecate cu umpluturi ieftine pentru a reduce preţurile.

Citeşte şi Unele dintre cele mai comune alimente sunt şi cele mai uşor de contrafăcut. Ce însemn trebuie căutat pe etichetă